Fără categorie

O săptămână dedicată artei plastice la Medgidia

Devenită deja tradiție, Tabăra Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu”, se va desfășura anul acesta în perioada 31 iulie – 06 august în municipiul Medgidia.
Cea de-a XIV-a ediție va reuni nume consacrate de artiști plastici contemporani: Bahri Genc, Kenan Ozgur și Mihriban Mirap din Republica Turcia, Iwona Kowalczyk și Anna Trzepanska din Polonia, Najah Al – Madani din Regatul Bahrein, Feridun Ișiman din Cipru de Nord și Constantin Papadopol, Mircea Costea, Ioana Lavinia Streinu, Eusebio Spînu, Bogdan Breza și Daniela Eugenia Gherghe din România.

De-a lungul timpului, pictorii invitați la acest gen de eveniment au avut posibilitatea de a-și pune amprenta asupra colecției de artă a municipiului Medgidia prin lucrări marcate de originalitate, multiculturalitate și frumusețea peisajelor din România.
Activitatea artistică va culmina cu un vernisaj al expoziției, ce se va desfășura în ultima zi a taberei, moment în care publicul larg o să poată admira operele de artă. Totodată, oaspeți din partea unor instituții județene, dar și diplomați vor fi așteptați să fie alături de primarul Valentin Vrabie la vernisajul care va încheia oficial ce-a de-a XIV-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură ”Lucian Grigorescu”.
Colecția de Artă a Medgidiei este rodul Taberelor Internaționale de Pictură “Lucian Grigorescu”, inițiate în semn de respect față de personalitatea marelui pictor Lucian Grigorescu, născut la Medgidia pe 1 februarie 1894, care a copilărit şi a făcut o parte din studiile școlare în orașul natal. 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top