Actualitate

O nouă școală se construiește în localitatea Darabani, oraș Negru Vodă

Primăria orașului Negru Vodă, județul Constanța, implementează proiectul construirii unei noi școli și a unei săli de sport în localitatea Darabani.

„Construire școală cu clasele 0-4 și sală de sport sat Darabani, UAT Negru Vodă, județul Constanța”, este un proiect în valoare de 2,8 milioane de lei (fără TVA), finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările care fac obiectul contractului, conform documentației tehnice, sunt: un nou corp de clădire dispus pe parter în suprafață de 500 de metri pătrați, având funcțiunea de școală; sală pentru activități sportive dispusă pe parter, în suprafață de 275,40 de metri pătrați; teren de sport multifuncțional descoperit, în suprafață de 924 de metri pătrați; amenajări peisagistice, gradină botanică.

„La sfârșitul contractului de execuție, toate lucrările trebuie să fie realizate conform documentației de proiectare aprobate. Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție lucrări, conform devizului general aprobat, este de 2.805.440.24 lei fără TVA”, se arată în documentele oficiale ale licitației.

Proiectul pentru construirea unei noi școli în Darabani a demarat în urmă cu trei ani, când administrația locală condusă de primarul Petre Urziceanu a depus solicitarea de finanțare pe POR Sud-Est 2014-2020 pe axa prioritară “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.

Concret, vor fi construite patru săli de clasă, grupuri sanitare, un depozit pentru alimente, o sală multifuncțională, secretariat și birou director, o sală pentru centrala termică și o bibliotecă.

Prin derularea acestui proiect, Primăria Negru Vodă dorește să ofere elevilor servicii educaționale la standarde europene, pe termen lung. De asemenea, un astfel de proiect este menit să reducă riscul de părăsire timpurie a învățământului obligatoriu primar și gimnazial.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top