Actualitate

O bază sportivă și de agrement se va construi în comuna Tuzla

O nouă investiție se află în această perioadă pe agenda administrației locale a comunei Tuzla. Este vorba despre construirea unei baze sportive și de agrement. În acest sens, echipa coordonată de primarul Reșit Taner a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un Memoriu tehnic pentru obținerea acordului de mediu la faza PUZ-Plan Urbanistic Zonal.

Planul Urbanistic Zonal este oportun a se realiza pentru stabilirea condițiilor funcționale, a caracteristicilor de amplasare, gabarit și relaționare cu vecinătățile, pentru obiectivul menționat”, spun reprezentanții administrației locale.

Concret, proiectul vizează realizarea a două imobile și un stadion de fotbal.

Terenul are o suprafață de 24.561 de metri pătrați și este situat în intravilanul comunei Tuzla, aparținând domeniului privat al localității.

Proiectul propune, potrivit temei program, reglementarea urbanistică a terenului și reglementarea funcțională pentru construirea unei Baze Sportive cu următoarele funcțiuni:

-terenuri de sport în aer liber și acoperite;

-vestiare, grupuri sanitare;

-administrație;

-spații primire /cazare sportivi în regim cantonament dotate cu serviciile aferente acestei funcțiuni (cabinete medicale, camere cazare, grupuri sanitare, sală de mese cu anexele aferente);

-circulații carosabile, parcaje și circulații pietonale;

-împrejmuire teren;

-cabină poartă acces.

Pentru echiparea edilitară a terenului studiat (teren ce a generat PUZ) se va realiza extinderea rețelei de alimentare cu apă, a rețelei de canalizare menajeră și alimentare cu energie electrică. Extinderile se vor executa pe domeniul public până la rețelele existente, se mai arată în Memoriul tehnic.

Construirea Bazei Sportive și de Agrement se va realiza după aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), cu respectarea condițiilor impuse prin avizele și Acordurile emise de autoritățile competențe cu încadrarea în legislația privind activitatea mai sus menționată.

Proiectul urmărește promovarea sportului în general și a jocului de fotbal în special prin implementarea unor măsuri care să contribuie la atragerea tinerilor, și nu numai, către activitățile sportive. Astfel, amenajarea unei baze sportive în condiții calitative ridicate și care oferă o siguranță maximă practicanților este oportună și prezintă multiple avantaje: asigurarea unor condiții calitative ridicate pentru practicarea fotbalului, atragerea tinerilor către mișcare în aer liber, adăugarea unui plus de valoare însemnat zonei adiacente prin construirea unui teren de fotbal pentru antrenament în aer liber, cu un impact vizual plăcut, în condiții calitative ridicate, cu o durată de viață mare și costuri de exploatare reduse”, adaugă reprezentanții primăriei Tuzla.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top