Actualitate

„NU RELIGIA îi va ajuta la integrarea pe piața muncii”. DEZVĂLUIRI din INTERIOR cu președintele Federației Părinților

Cât de legitimă este şi până unde ar trebui să meargă influenţa Bisericii în societatea actuală?

Care sunt valorile perpetuate de BOR în societatea românească? Nu cumva, plecând de la pretenția că deține adevărul revelat, Biserica ajunge să-i discrimineze pe cei de alte confesiuni sau, în general, pe cei diferiți?

Imixtiunea Bisericii în școală poate fi considerată prozelitism religios? (interzis prin lege în unitățile de învățământ).

Acestea au fost câteva dintre temele pe care le-am discutat la DEZVĂLUIRI din INTERIOR cu Iulian Cristache, președinte al Federației Naționale a Părinților.

Discuția noastră a avut ca punct de plecare solicitarea bisericilor din România de modificare a proiectului Legii Educației. După cum se știe deja, cele două propuneri vizează introducerea disciplinei religie ca materie la Bacalaureat şi încercarea de a elimina definiția „diversității”.

(Foto: arhiblog.ro)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top