Litoralul românesc

Noua distracţie a ţiganilor din Babadag: Blochează cu pietre un drum european. Autorul fotografiei, „certat” de poliţişti!

Un cetăţean din Babadag a postat pe contul de Facebook o fotografie în care se văd doi copii fugind, cupă ce au blocat o bandă de Drumul European E 574, Constanţa-Tulcea. Fotografia a stârnit reacţii de indignare pe grupurile de Facebook din Babadag, unde mulţi cetăţeni au relatat că au văzut de mai multe ori astfel de manifestări ale unor membri ai comunităţii de romi care nu se sfiesc uneori chiar să arunce cu pietre după maşini.

După ce a postat fotografia pe Facebook, cetăţeanul a fost chemat la poliţie pentru a da detalii. Poliţiştii au avut grijă să îl „certe” că în loc să sune la 112 a postat fotografia pe siteul de socializare, lucru ce ar crea tensiuni, în opinia purtătorilor de şapcă!

Această întâmplare vine la puţin timp după incidentul violent petrecut tot în Babadag, în care mai multe fete de etnie romă au bătut cu brutalitate o tânără, chiar în centrul oraşului. Tot mai mulţi locuitori din Babadag se simt nesiguri în propriul oraş şi cer autorităţilor să ia măsuri ferme.
Primarul oraşului Babadag şi deputatul tulcean George Şişcu au făcut mai multe demersuri pentru găsirea unor soluţii.

Ce fac autorităţile

„Am trimis către toate instituțiile în cauză invitații de a participa la ședința Consiliului Local, joi, 28 iunie ora 16.00. Mai mult, cei de la Autoritatea de Ordine Publică Tulcea (ATOP) organizează în aceiași zi, dar de la ora 14.00 o altă ședință în Sala Primăriei, ședință dedicată discuțiilor pe aceleași aspecte. La aceste ședințe pot participa, și ar fi necesar, toți cei interesați să audă și să afle direct din spusele organelor abilitate care este adevărul.
În principal, după aspectele ridicate de cetățeni și evidența situației de pe teren, s-a solicitat completarea organigramei actuale a Poliției până la maximul admis (22 de posturi, doar 15 angajați), dublarea numărului de agenți însărcinați cu ordinea publică, adică 8 posturi (în prezent 4 posturi, 3 ocupate).
În a doua etapă dorim să avem aceiași organigramă ca a Poliției din Măcin unde sunt 26 de posturi (și acolo au fost probleme în anii trecuți dar după completarea forțelor poliției numărul infracțiunilor a scăzut).
Mai solicităm ca măcar o dată pe săptămână să avem acțiuni combinate ale Poliției Rutiere și ale celor de la SAS (trupele de mascaţi-n.red), așa cum s-a petrecut după ședința de luni când Prefectura s-a implicat pozitiv la cele semnalate de noi.
De remarcat că în urma acțiunii respective localnicii au apreciat pozitiv climatul instaurat pe perioada desfășurării acțiunii la care au participat 18 polițiști (4 de la SAS și 5 de la poliția locală). S-au aplicat un număr de 30 de sancțiuni (amenzi) în total de 6.520 lei (pentru depășirea vitezei, nepurtarea centurii, etc.) și au fost depistate 3 persoane implicate în furturi din auto (persoane minore).
Pe plan local am luat deja decizia ca începând de astăzi să suplimentăm cu patrule de pază, 24 din 24, zona centrală, de la Biserică până la Piața Veche, pe strada Republicii, apoi de la Autogară spre Biserică pe Mihai Viteazu și pe Heracleea până la centrul de permanență. Patrula este formată din agenții care asigurau paza unităților școlare iar pe perioada vacanței nu ar fi avut <obiect de activitate>. Măsura a venit ca soluție imediată, temporară, la solicitările cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Babadag.

Deputatul liberal George Şişcu a purtat discuţii pe aceeaşi temă cu Prefectul judeţului, Lucian Furdui, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Gheorghe Nucu Marin şi urmează să se întâlnească şi cu Ministrul de Interne, Carmen Dan.
„Domnul Prefect a fost foarte cooperant în găsirea unor soluţii pentru reinstaurarea unui climat de linişte şi siguranţă în Babadag, motiv pentru care vreau să îi mulţumesc. De asemenea, domnul Secretar de Stat Marin a fost de acord că acțiunile organelor de ordine, în special ale Jandarmeriei, trebuie să se intensifice în zonă, organigrama secției de Poliţie din Babadag trebuie urgent completată, lucru posibil la prima rectificare de buget, iar Poliţia Babadag trebuie să se mute în sediul primit de la Consiliul Local Babadag în 2014 (fostul Spital)”, a declarat deputatul tulcean.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top