Fără categorie

NOU! Curs acreditat Inspector SSM 10-17 octombrie 2011, Camera de Comert Bucuresti

Bucuresti, 6 octombrie 2011

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – INSPECTOR SSM- securitate si sanatate in munca in conformitate cu ultimele modificari aduse la HG 1425/2006. Cursul se adreseaza specialiStilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareSte organizarea, coordonarea Si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii Si sanatatii n munca, n conformitate cu Normele generale de protectie a muncii/2011. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 7 octombrie 2011 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 600 de lei. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1000 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

CLARIFICARI LEGISLATIVE

1. Cursul de 40 de ore (COR 315219) – Inspector in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca este atat pentru studii medii cat si pentru studii superioare, se adreseaza tuturor celor care doresc sa indeplineasca atributii in domeniul sanatatii si…

Bucuresti, 6 octombrie 2011

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – INSPECTOR SSM- securitate si sanatate in munca in conformitate cu ultimele modificari aduse la HG 1425/2006. Cursul se adreseaza specialiStilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareSte organizarea, coordonarea Si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii Si sanatatii n munca, n conformitate cu Normele generale de protectie a muncii/2011. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 7 octombrie 2011 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 600 de lei. Dupa aceasta data taxa de participare este de 1000 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

CLARIFICARI LEGISLATIVE

1. Cursul de 40 de ore (COR 315219) – Inspector in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca este atat pentru studii medii cat si pentru studii superioare, se adreseaza tuturor celor care doresc sa indeplineasca atributii in domeniul sanatatii si securitatii in munca, in cadrul firmelor/institutiilor in care activeaza. ( HG 1425/2006 din 11 octombrie 2006 actualizata la 5 mai 2011)

ART. 55
(1) Reprezentantii lucratorilor cu raspunderi specifice n domeniul securitatii Si sanatatii lucratorilor trebuie sa urmeze un program de pregatire n domeniul securitatii Si sanatatii n munca, cu o durata de cel putin 40 de ore, cu continutul minim conform celui prevazut n anexa nr. 6 lit. A.
(2) ndeplinirea cerintei prevazute la alin. (1) se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.(nota: certificat CNFPA)

2. Cursul de 80 de ore (COR – 241220) – Expert in domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca, este de nivel superior si se are conditii specifice. (Potrivit HG nr 955/08.09.2010)

Art. 50.

(1) Cerintele minime de pregatire n domeniul securitatii Si sanatatii n munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie ndeplinite n mod cumulativ, sunt urmatoarele:

a) absolvirea, n domeniile fundamentale: Stiinte inginereSti, Stiinte agricole Si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;

b) curs n domeniul securitatii Si sanatatii n munca, cu continut minim conform celui prevazut n anexa nr. 6 lit. B, cu o

durata de cel putin 80 de ore; (nota: curs CNFPA, cor 241220)

c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de nvatamnt postuniversitar n domeniul securitatii Si sanatatii n munca, cu o durata de cel putin 180 de ore. (nota: curs postuniversitar evaluator de riscuri)

(2) ndeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii Si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) Si c).

(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) Si c) este considerata ndeplinita Si n situatia n care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat n domeniul securitatii Si sanatatii n munca.

LOCATIE: Camera de Comert a Municipiului Bucuresti sau la sediul Euro Best Team (in functie de numarul celor inscrisi).

PLANIFICARE CURS 40 ORE

Curs de zi: 10-11-12-13 octombrie si examen pe 17 octombrie 2011

Durata 4 zile + 1 zi examinare (intre orele 9.00-17.00)

Curs de seara: 10-11-12 octombrie, 17-18 octombrie si examen pe 19 octombrie 2011

Durata 5 zile + 1 zi examinare (intre orele 17.00-21.00)

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa de pe www.eurobestteam.ro

OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 7 octombrie 2011 si beneficiati de taxa redusa de 600 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1000 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA.

Cursul este bazat pe aplicatii practice, participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului Si elaboreaza impreuna proiecte care au aplicabilitate n plan real. n cadrul unei sesiunii de examinare finala, participantii vor prezenta unei comisii formate din reprezentanti ai CNFPA, proiectele realizate pe parcursul cursului, n vederea certificarii.

Unde este recunoscut programul?
Programul este acreditat de statul romn prin Ministerul Muncii Si Ministerul Educatiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut att la nivel national ct Si n statele membre ale Uniunii Europene.
Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Cine se poate inscrie?
Programul se adreseaza specialiStilor din orice unitate, institutie, societate comerciala sau bugetara ce urmareSte organizarea, coordonarea Si monitorizarea activitatii de asigurare a securitatii Si sanatatii n munca n conformitate cu Normele generale de protectie a muncii/2011.

Metoda de instruire
Programul utilizeaza tehnici europene de predare Si instruire, se bazeaza pe interactivitate, aplicatii, exercitii Si ofera participantilor posibilitatea de a-Si dezvolta rapid aptitudinile, abilitatile Si competentele specifice inspectorului in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Pentru ce te pregateste?
-Legislatia din domeniu si modul in care sa urmareasca aplicarea prevederilor acesteia.
-Conceptele de baza privind securitatea si sanatatea in munca.
-Modul de definire si identificare a unui eveniment, incident periculos, accident de munca sau a unei boli profesionale
-Modul de comunicare si cercetare a unui eveniment, incident periculos, accident de munca
-Primul ajutor: alerteaza factorii de interventie, adopta masuri privind eliminarea pericolelor in zona evenimentului.

Sesiune teoretica
Cadrul legislativ general referitor la securitatea Si sanatatea n munca (SSM);
Concepte de baza referitoare la securitatea Si sanatatea n munca (SSM);
Notiuni despre riscuri generale Si prevenirea lor;
Notiuni despre riscuri specifice Si prevenirea lor n sectorul corespunzator unitatii;
Evaluarea riscurilor profesionale;
Acordarea primului ajutor;
Informarea, consultarea, instruirea Si participarea lucratorilor n acest proces;
Semnalizarea de securitate Si sanatate n munca;
Echipamentul de protectie;
Masuri de protectie n diferite domenii de activitate.

Aplicatii practice
Aplicatiile practice vor constitui baza realizarii unui proiect individual pe care participantii l vor sustine n cadrul examenului final de certificare, n prezenta reprezentantilor CNFPA.

Lectorul cursului este Dana Morar
Dana este trainer autorizat CNFPA in formare profesionala pentru adulti si detine o experienta de peste 20 ani in consultanta pentru implementare si audit sisteme de management ISO (9001, 14001, 27001, 20000-1 si OHSAS 18001) si peste 15 ani ca trainer. Detine certificari recunoscute de Organizatia Europeana pentru calitate (EOQ), CNFPA si BSI (British Standards Institution) ca manager, consultant si auditor in domeniul calitatii, mediului, securitate si sanatate ocupationala, securitatea informatiei. Este absolventa a facultatii de Electronica si Telecomunicatii Bucuresti si a cursului post universitar Auditul securitatii, sanatatii in munca si Evaluarea riscurilor. Dana a sustinut numeroase sesiuni de instruire si in cadrul Euro Best Team ea este trainer pentru cursul de Inspector SSM – securitate si sanatate in munca.

AGENDA CURSULUI:
Ziua I
09:00 – 10:30 Sesiune introductiva prezentare participanti Si curs
Elemente introductive, concepte si principii de baza privind securitatea si sanatatea in munca
Cadrul legal din Romania si Perspectice internationale
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Obligatile si responabilitatile angajatorilor si angajatilor privind securitatea si sanatatea in munca
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Organizarea activitatii privind securitatea si sanatatea in munca
Stabilirea atributiilor si responsabilitatilor personalului ce se ocupa de domeniul securitatii si sanatatii in munca
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Prevenirea si evaluarea riscurilor profesionale
Elaborarea planului de prevenire si protectie
Expunerea lucratorilor la riscurile profesionale
Recapitulare

Ziua II
09:00 – 10:30 In ce consta primul ajutor si modul de acordare al acestuia
Actionarea in cazuri de urgenta
Elaborarea planurilor de urgenta si evacuare
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:14 Proceduri de informare, consultare si participare a personalului in domeniul sanatatii si securitatii in munca
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Fazele de instruire a lucratorilor
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Elaborarea documentatiilor necesare instruirii in vederea protectiei si prevenirii

Ziua III
09:00 – 10:30 Semnalare, comunicare, cercetare privind accidentele de munca a incidentelor periculoase, a accidentelor de munca si a bolilor profesionale
Elaborarea evidentelor si raportarilor a accidentelor de munca si a incidentelor periculoase
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Obligatiilor angajatoriilor privind semnalizarea de securitate si sanatate la locul de munca
Identificarea grupurilor sensibile la riscuri si a echipamentelor de protectie in caz de risc ridicat
Protectia grupurilor sensibile la riscuri specifice
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Acordarea si utilizarea materialelor igienico-sanitare
Acordarea alimentatiei de protectie
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Recapitulare si simulare prin efectuarea unui joc pe grupe

Ziua IV
09:00 – 10:30 Prevenirea riscurilor determinate de expunerea lucrarilor la agentii chimici, biologici, cancerigeni si azbest
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Prevenirea riscurilor determinate de manipularea manuala a maselor si lucrul in conditii de mediu ce pot afecta sanatatea si siguranta
12:15 – 13:45 Pauza de prnz
13:45 – 15:15 Prevenirea riscurilor determinate de lucrul pe santiere temporare si mobile sau la echipamente cu ecran de vizualizare
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 17:00 Concluzii, pregatire pentru examen

Ziua V – Examen

Conditii de inscriere
Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de inscriere afisat mai sus in aceasta pagina si veti primi o confirmare de participare de la organizatori precum si alte detalii privind organizarea cursului.

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, BucureSti.

Persoana de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

www.eurobestteam.ro
http://eurobestteam.blogspot.com/
[email protected]
http://www.eurobestteam.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top