Ancheta

Nicolae Matei a făcut o analiză a activității Primăriei la prima sa ședință de Consiliu Local

„Orașul Năvodari nu a fost și nu este de vânzare”

Edilul orașului Năvodari a revenit la conducerea autorității locale și este pregătit să continue modernizarea și dezvoltarea localității pe care o conduce. După cinci luni de zile petrecute în arest preventiv pentru presupuse fapte de corupție, Nicolae Matei a prezidat joi prima sa ședință de Consiliu Local, pe anul 2013. În cadrul întâlnirii, în prezența întregului consiliu, al presei și al factorilor de conducere din Primărie, Matei  a făcut o analiză atentă a activității economice, juridice și sociale pe ultimele șase luni de zile. El a ținut să evidențieze faptul că, în ciuda problemelor din ultima jumătate de an, Primăria Năvodari a continuat să lucreze, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, continuând proiectele de dezvoltare a urbei.

„Cu mare satisfacție, am constatat că la Năvodari există o echipă foarte puternică. Toți colegii mei, în frunte cu vice-primarul Florin Chelaru, au reușit să treacă peste resentimentele politice, au fost uniți și au făcut să nu se simtă aproape deloc lipsa mea. În alt oraș al țării, într-o situație similară, s-ar  fi organizat probabil alegeri, dar nu și la Năvodari. Mulțumesc cetățenilor pentru suportul arătat mie și le mulțumesc angajaților Primăriei care au fost mereu sub presiune și care au rezistat încercărilor de a-i timora. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc presei pentru relatările obiective din toată această perioadă. Ca o concluzie, am observat că activitatea a decurs în parametri normali și abia aștept să reiau munca de modernizare a orașului, alături de această echipă minunată” a mai declarat Matei. Edilul a mai ținut să menționeze că Năvodariul a devenit în ultimii ani al doilea mare oraș al județului Constanța și că este unul dintre cele mai frumoase urbe ale țării. În sprijinul acestei declarații vine și faptul că în 2012, Matei a devenit președintele Asociației Orașelor din România (AOR). „Mai toate orașele țării se confruntă cu o mare problemă, diminuarea domeniului public. Nu este cazul și la noi, pentru că în 2012, domeniul public Năvodari a crescut cu 72 de hectare față de anul 2011. Trăim într-un oraș verde, cu multe parcuri, cu multe locuri de joacă, un oraș curat și aflat într-o permanentă schimbare” a mai afirmat edilul. Dezvoltarea economică a orașului a condus implicit la o creștere a populației. Astfel, în 2012, la Năvodari, s-au mutat nu mai puțin de 2206 persoane, în timp ce doar 87 au ales să își schimbe domiciliul, din diverse motive. În cadrul ședinței de analiză s-a reliefat faptul că absolut toate serviciile din Primărie au înregistrat rezultate pozitive. Proiectele demarate continuă și în scurt timp, Năvodari se va putea lăuda cu obiective extrem de importante cum este cazul Pieței de Pește. Gradul de siguranță locală va crește de asemenea, forțele de ordine din localitate (Poliție Locală și Națională) urmând să fie ajutate și de o brigadă de peste 30 de jandarmi, cu sediul în Năvodari, și care vor contribui la asigurarea unui climat de liniște și ordine publică. În ultimele luni au continuat și programele sociale și de asistență, grija oamenilor cu diverse probleme fiind una dintre prioritățile primăriei. Învățământul, cultura și sportul nu au fost nici ele neglijate, administrația publică locală fiind permanent preocupată de inițierea unor proiecte pe aceste domenii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top