Administrație Locală

Murfatlar va avea gaze naturale – cea mai importantă investiție din istoria orașului

Luna decembrie a venit cu veşti bune pentru locuitorii orașului Murfatlar: în data de 15 decembrie a fost depusă cererea de finanțare prin aplicația MySmis, privind proiectul ,,Înființare distribuție de gaze naturale în orașul Murfatlar și satul aparținător Siminoc”. Ministerul Fondurilor Europene a lansat in data de 17 august 2020 programul „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiența în operare, precum si de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final” în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare aferent Obiectivului Specific 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.

Încă de la începutul mandatului de primar al lui Gheorghe Cojocaru au fost întreprinse demersuri în vederea pregătirii documentației tehnice necesare pentru depunerea proiectului.

Prin acest proiect se va realiza o rețea inteligentă de distribuție gaze naturale – presiune medie, o stație de reglare – măsurare – predare cu odorizare, încălzire și sistem de preluare și prelucrare a datelor transmise prin fibra optică – pentru zona de vest si satul Siminoc, un racord de presiune medie de la limita administrativă cu UAT Poarta Albă până la SRM, racorduri la rețeaua de distribuție gaze naturale pentru gospodăriile individuale, blocuri de locuit și instituțiile publice.

Este un proiect foarte important pentru orașul Murfatlar şi pentru dezvoltarea acestei localităţi, valoarea acestuia fiind de 60.467.864 lei.

„Acest proiect a fost început de la zero și în numai 2 luni de zile am reusit depunerea acestuia cu un efort considerabil. Prin acest proiect se va realiza cea mai mare investiție din istoria orașului nostru”, a transmis primarul Cojocaru.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top