Actualitate

Monumentul Eroilor din Victoria, inaugurat în prezența autorităților tulcene

Monumentul Eroilor din Victoria

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat luni, 21 noiembrie 2022, la Victoria, comuna Nufăru, la o frumoasă manifestare prilejuită de sărbătoarea Hramului Sfinților Mihail și Gavril precum și dezvelirea „Monumentului Eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial”.

Cu acest prilej, în curtea Bisericii din satul Victoria, au mai fost prezenți prefectul Alexandru Dan Munteanu, președintele ACoR Filila Tulcea, Eugen Ion, reprezentanți la vârf ai instituțiilor militarizate de la nivelul județului și, nu în ultimul rând, un exponent al Episcopiei Tulcii, în persoana preotului Neculai Felix Lucian, consilier cultural al PS Visarion, Episcopul Tulcii.

„Vreau să felicit această inițiativă înfăptuită de un primar tânăr și demn de toată lauda, care a înțeles că fără să privim în trecut, către strămoșii noștri, și fără să ne pomenim eroii, viitorul nu va fi așa cum ar trebui și cum ne dorim să fie. Consider că acest exemplu ar trebui urmat peste tot, în toate localitățile din județul nostru, pentru că, așa cum spunea și domnul prefect înaintea mea, acești oameni, a căror memorie o onorăm astăzi, au murit pentru ca noi să trăim astăzi în libertate, alături de cei dragi nouă, într-o țară cu un trecut glorios și plin de sacrificii, dar și cu un viitor frumos, pe care îl merităm cu toții pe deplin.

Prin dezvelirea acestui monument, locuitorii satului Victoria și oficialitățile comunei demonstrează că știu să-și pună în valoare istoria și cultura locală, moștenite de la înaintașii care au contribuit la nașterea frumoasei comunități de astăzi. Monumentul trebuie să fie un aliat al educației împotriva ignoranței, un bastion al solidarității și patriotismului local în fața inculturii și indiferenței.

Monumentul este o deschidere spre recunoașterea trecutului istoric, determinându-ne să-l înțelegem și să-i omagiem pe toți cei care au trudit pentru valorile noastre naționale. Și pentru că ați înțeles aceste lucruri, domnule primar, și astfel ați desăvârșit această mărturie istorică de mulțumire și recunoștință, meritați din plin toate felicitările mele și ale locuitorilor județului! Dumnezeu să-i odihnească pe acești eroi și pe toți cei care și-au dat viața pe și pentru aceste meleaguri!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Monumentul Eroilor de la Victoria constă într-un clopot datând din anul 1912 recent restaurat, pe soclul căruia a fost amplasată o placă memorială cu numele celor 20 de eroi căzuți în lupte în Primul, respectiv al Doilea Război Mondial, și îngropați în curtea bisericii din localitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top