Politic

Michael Gudu: Guvernul a adoptat noile proiecte de legi ale Justiției

Deputatul liberal Michael Gudu consideră că noile proiecte de legi ale Justiției reprezintă un moment important pentru România, un angajament asumat prin programul de Guvernare. Gudu amintește și de declarația încurajatoare în acest sens a purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, în contextul ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare.

“Guvernul a adoptat noile proiecte de legi ale Justiției – lansate în consultare publică în luna iulie a acestui an de ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu – respectiv statutul judecătorilor și procurorilor, organizarea judiciară și cel privind Consiliul Superior al Magistraturii. PNL consideră că adoptarea acestora reprezintă un moment important pentru România, mai ales din perspectiva ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare.

De altfel, adoptarea legilor Justiției, amânată timp de doi ani, este un angajament asumat prin Programul de Guvernare, dar și un obiectiv asupra căruia România s-a angajat prin PNRR. Pachetul de legi este susținut de întreaga coaliție de Guvernare și a primit avizul pozitiv al CSM. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a amintit declarația vicepreședintei Vera Jourova din timpul ultimei sale vizite în România: <Observăm o determinare politică și un impuls real pentru a avansa semnificativ în procesul de reformă>”, a transmis Michael Gudu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top