Opinii

Măsuri luate de primăria Cernavodă după ploile torențiale din ultima vreme

Locuitorii orașului Cernavodă s-au confruntat cu două reprize de ploi torențiale ce s-au abătut asupra orașului și regiunii.
„În urma ploilor abundente din noaptea de 26 spre 27 iunie 2018, patru din căminele de canalizare aflate la intersecția strada Nicolae Titulescu cu Mihai Eminescu au fost suprasolicitate din cauza debitului și a presiunii apei, fiind deteriorate în sensul că pereții laterali ai căminelor din beton s-au spart iar apa a produs deteriorarea infrastructurii străzii Nicolae Titulescu și a unei porțiuni din strada Mihai Eminescu ( în dreptul Școlii Nr. 3)”, spun reprezentanții administrației locale.

Începând din data de 27 iunie 2018, primăria a demarat procesul de remediere a daunelor produse pe strada Nicolae Titulescu. O altă repriză de ploi torențiale s-a înregistrat pe 5 iulie când a fost instituit și Cod portocaliu – pericol de inundații. Apa abundentă a „surprins lucrarea de reabilitare a căminelor într-o fază intermediară finalizării. Ca urmare a acestor averse, terasamentul străzii N. Titulescu s-a deteriorat pe o adâncime cuprinsă între 2-4m pe o suprafață totală de 60mp.

De asemenea, trotuarele și carosabilul străzii Mihai Eminescu cuprins între str. N. Titulescu și str. A. Saligny s-au deteriorat în proporție de 80%”, mai spun cei din primăria Cernavodă.

Comitetul pentru situații de urgență, întrunit în data de 05 iulie, după intemperie, a constatat pagubele și a dispus următoarele măsuri:

• Primăria orașului Cernavodă, prin intermediul Poliției Locale, va asigura și va monitoriza siguranța traficului auto și pietonal în perimetrul menționat.

• SC Raja SA va înlocui cele 4 cămine deteriorate cu cămine noi din beton prefabricat, lucrare demarată azi, 06 iulie 2018.

• SC Utilități Publice va asigura: accesibilitatea zonei pentru pietoni prin montarea unei pasarele, materialele necesare refacerii terasamentului străzii și înlocuirea unei conducte de deversare de pe str. Mihai Eminescu ce în prezent are un diametru de 400mm cu o conductă cu diametrul de 1000mm.

• La finalul reparației se va aduce la starea inițială covorul asfaltic.

Totodată, Administrația Publică Locală va face demersurile necesare pentru obținerea finanțării intervenției pe situații de urgență de la Guvernul României fapt ce se va concretiza printr-o solicitare ce va fi depusă la Prefectura județului Constanța.
„Cert este faptul că în urma ploilor din ultima perioadă, în orașul Cernavodă s-au constatat 28 de avarii de dimensiuni mici, medii și mari pe carosabil ce vor fi remediate în cel mai scurt timp”, conchid cei din primărie.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top