Opinii

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa

La sediul administrativ al provinciei Limburg din Maastricht a avut loc întâlnirea Comitetului de conducere a Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa – CCRE/CEMR, în cadrul căreia Asociația europeană și-a ales organele de conducere. Delegația României la acest eveniment a fost compusă din Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna (județul Constanța) și de Ovidiu Teodor Crețu, primarul municipiului Bistrița.

Ca semn al aprecierii de care se bucură Asociația Comunelor din România la nivel european și al activității depuse în cadrul CCRE/CEMR, Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa pentru regiunea Europa de sud-est.
”Este pentru prima oară când Consiliul a acordat o funcție de vicepreședinte unui reprezentant al României, de aceea eu consider că este o recunoaștere a comunei Cumpăna, care a aderat încă din anul 2007 la Carta europeană a egalității de șanse între bărbați şi femei, a declarat primarul Mariana Gâju.
Președintele al CEMR a fost ales în persoana lui Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilie-Romagne, Italia, co-președinți sunt Rainer Haas, președintele regiunii Ludwigsburg, Germania și Gunn-Marit Helgesen, președintele Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale.
De asemenea, CEMR are și 13 vice-președinți, fiecare reprezentând o regiune a Europei, fiind practic responsabili pentru legătura cu asociațiile de autorități locale și regionale și cu membrii acestora.
Cu această ocazie s-au celebrat 25 de ani de la semnarea tratatului de Maastricht printr-o dezbatere despre viitorul Europei. Discutând despre situația în Europa în acest moment și despre ce viitor ar putea avea Uniunea Europeană, punând accent pe rolul autorităților locale și regionale în Europa 2030, participanții au concluzionat că diversitatea este practic ceea ce va duce la întărirea Europei în ciuda tuturor problemelor ivite în ultimii ani și că Uniunea Europeană trebuie să facă tot ce este necesar pentru a nu-și dezamăgi cetățenii, în special pe cei tineri care văd în Uniunea Europeană speranța pentru un viitor bun.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top