Actualitate

Marcel Ciolacu: „Solicit o curățenie generală în cheltuielile publice. Stop risipirii banilor publici!”

În ultima perioadă, puterea de cumpărare a românilor a fost afectată semnificativ de inflația globală și de problemele din sectorul energetic european. În acest context, este profund inechitabil ca statul să își extindă fără măsură cheltuielile.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că un guvern care este alături de cetățeni trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituțiile publice.

Ciolacu consideră că ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar, referindu-se la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă.

Președintele PSD solicită, de asemenea, o restructurare a posturilor ocupate de angajații care primesc pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare, considerând că este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri.

“Un Guvern, care este alături de cetățeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituțiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate.
De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugeta
Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă.
De asemenea, ținând cont că s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele și celelalte instituții să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajați care, pe lângă salariu, primesc și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare!
Este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetățenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viață pentru a-și câștiga cuvenita pensie. Solicit deci o curățenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiții! Dar trebuie să reducem drastic risipa!”, transmite Marcel Ciolacu în comunicatul biroului de presă al PSD Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top