Actualitate

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Cazărmii din Cernavodă, aproape de final

Lucrările de reabilitare și modernizare pe strada Cazărmii au demarat la începutul lunii februarie, anul acesta. Timp de patru luni s-a lucrat intens, pe anumite tronsoane, iar acum artera este aproape finalizată.

„Receptorii stradali de preluare a apei pluviale au fost ridicați la cotă și constructorul a turnat zilele acestea ultimul strat de asfalt – stratul de uzură pe 2 din cele 3 tronsoane, respectiv: tronsonul cuprins între strada Seimeni și Panait Cerna și tronsonul cuprins între strada Panait Cerna și 9 Mai.
Ultimul tronson, cel cuprins între străzile 9 Mai și intrarea în campusul școlar va fi asfaltat săptămâna viitoare”, spune primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță.

Lucrările executate sunt aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea unor străzi din orașul Cernavodă – Str. Călărași, Cazărmii, Energiei și Saint Sebastien Sur Loire”.

Scopul proiectelor de reabilitare a infrastructurii constă nu doar în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Cernavodă, ci și în îmbunătățirea stării de sănătate a populației, creșterea frecventei școlare și scăderea abandonului școlar, îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonă, stabilirea socială a zonei, prin contribuția la reîntoarcerea locuitorilor care au migrat către alte locuri. Proiectele sunt oportune și din punct de vedere economic astfel duce la creșterea potențialului economic al zonei și asigurarea unei infrastructuri propice înființării unor întreprinderi mici și mijlocii.

Prin modernizarea acestor drumuri, în zona se favorizează o creștere a activităților din domniile comerciale, servicii și producție. Totodată se asigură o legătura rutieră permanentă și în condiții bune cu celelalte căi existente de deplasare, un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor auto pentru transportul școlar și cel public. Se vor asigura și condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale de pe drum și din zona drumului, evitându-se astfel acumulările spontane de debite de apă.

Trebuie amintit faptul că înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a străzii cazărmii, RAJA a înlocuit conducta veche de distribuție a apei potabile cu o conductă din polietilenă de înaltă densitate. Apoi au fost schimbate branșamentele, iar vechea conductă din metal a fost dezafectată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top