Actualitate

Lucrări de asfaltare a unor străzi din orașul Cernavodă

Primăvara anului 2020 a debutat în forță în Cernavodă. Mai multe străzi din oraș sunt cuprinse în planul administrației locale pentru a fi reabilitate sau asfaltate, investițiile în infrastructura rutieră fiind una dintre prioritățile echipei conduse de primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Astfel, se efectuează lucrări pe strada Cazărmii, primul tronson. „A început asfaltarea pe această stradă, așternerea primului strat, cel de uzură, pe tronsonul cuprins între strada 9 Mai și intrarea în campusul școlar. În paralel, se lucrează la infrastructură pe cel de-al doilea tronson, cel cuprins între strada 9 Mai și strada Panait Cerna”, explică primarul Negoiță.

Aceste lucrări sunt aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea unor străzi din orașul Cernavodă – străzile Călărași, Cazărmii, Energiei și Saint Sebastien Sur Loire”.

De asemenea, se efectuează lucrări de reparație și întreținere pe strada Liliacului din Cartierul Columbia și continuă lucrările de întreținere pe străzile și parcările din orașul Cernavodă.

În același timp, primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță, a anunțat semnarea contractului pentru reabilitarea străzilor: Medgidiei, Canalului și Drumul de Centură. „A fost finalizată procedura de achiziție aferentă obiectivului de investiții „LUCRĂRI DE REABILITARE ȘI MODERNIZARE DRUM JUDEȚEAN 223C ȘI PRELUNGIREA ACESTUIA ÎN ORAȘUL CERNAVODĂ, JUDETUL CONSTANȚA – Proiectare și Execuție” prin semnarea contractului. Valoarea investiției este de 15.071.433 lei iar perioada de implementare a proiectului va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, explică edilul.

Investițiile în infrastructura rutieră au o importanță deosebită pentru locuitorii orașului, din punct de vedere economic și social, iar realizarea proiectelor vor duce la îmbunătățirea considerabilă a viabilității și stării tehnice a părții carosabile.

De asemenea, scopul proiectelor constă nu doar în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Cernavodă, ci și în îmbunătățirea stării de sănătate a populației, creșterea frecventei școlare și scăderea abandonului școlar, îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonă, stabilirea socială a zonei, prin contribuția la reîntoarcerea locuitorilor care au migrat către alte locuri. Proiectele sunt oportune și din punct de vedere economic astfel duce la creșterea potențialului economic al zonei și asigurarea unei infrastructuri propice înființării unor întreprinderi mici și mijlocii.

Prin modernizarea acestor drumuri, în zona se favorizează o creștere a activităților din domniile comerciale, servicii și producție. Totodată se asigură o legătura rutieră permanentă și în condiții bune cu celelalte căi existente de deplasare, un trafic rutier în condiții crescute de siguranță și confort, posibilitatea de acces în condiții optime a mijloacelor auto pentru transportul școlar și cel public. Se vor asigura și condiții optime pentru scurgerea apelor pluviale de pe drum și din zona drumului, evitându-se astfel acumulările spontane de debite de apă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top