Actualitate

Locuitorii Babadagului au decis: se vor organiza „Zilele Orașului” chiar și cu un buget redus

În urmă cu zece zile, Georgian Caraman, primarul Babadagului a lansat în spațiul public un sondaj prin care solicita opinia locuitorilor cu privire la organizarea în 2018 a „Zilelor Orașului Babadag”.

Sondajul nu a fost deloc întâmplător, edilul explicându-le oamenilor cauzele care l-au determinat să ia această decizie. „Situația, din punct de vedere financiar, este foarte dificilă, se știe că prin măsurile luate de guvern, la începutul anului, primăriile au fost ,,văduvite” de aproape 40% din sumele ce alimentau bugetele locale. Mai mult, la vremea respectivă, am avut parte și de anulări și micșorări de taxe locale, deci bugetul a fost unul subdimensionat. E drept că de pe la mijlocul anului s-au rectificat unele aspecte însă, per total, abia avem banii pentru plata cheltuielilor curente și ceva bani pentru cofinanțări de proiecte aflate în derulare. Vom avea, la sfârșitul lunii, o rectificare de buget unde am putea să ,,prindem”, cu voința consilierilor locali și sumele necesare organizării evenimentului în sine, însă covârșitoare este dorința dumneavoastră pe care o voi respecta aplicând principiul majorității”.

În consecință, cele trei opțiuni pentru locuitorii orașului erau: să nu se organizeze evenimentul, iar banii să meargă către proiectele aflate în derulare; să se organizeze într-o singură seară, 2-3 ore, cu artiști locali; să se organizeze 3 zile de spectacole cu artiști renumiți (să se respecte tradiția).

„După consultările cu dumneavoastră în mediul on-line, atât de pe pagina noastră cât și în privat, a discuțiilor cu oamenii interesați, întâlniți pe stradă, cât și din cele stabilite în ședința consiliului local de ieri, am decis ca în acest an evenimentele legate de ,,Zilele orașului” să se desfășoare pe parcursul a două zile”, a anunțat Georgian Caraman după câteva zile de la lansarea sondajului.

Motivele edilului pentru luarea deciziei au constant în bugetul local care a fost subdimensionat față de ce era necesar, nici rectificarea bugetară făcută de guvern nu a adus sumele necesare astfel că pentru organizarea deja tradiționalelor ,,Zile ale orașului” s-a alocat suma de 60 mii lei. Având în vedere că marea majoritate a celor care au răspuns la întrebare, au indicat să organizăm doar o zi de spectacol plus faptul că în urma intemperiilor acoperișul de la cantina liceului a fost grav avariat, am decis ca doar 30 mii lei să meargă la organizarea evenimentului iar restul de 30 de mii să fie alocați pentru reparațiile necesare.

În concluzie, evenimentele legate de ziua orașului se vor desfășura pe 25 și 26 octombrie, astfel: joi, 25 octombrie va fi ,,Ziua Armatei” cu defilare, depunere de coroane de flori și expoziție de armament și tehnică militară. După-amiază vor fi mai multe evenimente sportive organizate în Complexul sportiv ,,Nelu Stănescu”. La centrul de informare turistică, pe parcursul celor două zile, se vor prezenta pentru cei interesați, legende și povești despre orașul nostru și se vor distribui materiale de promovare a zonei.

Vineri, 26 octombrie vom avea hramul bisericii ,,Sf. Dumitru”, festivități legate de ziua liceului ,,Dimitrie Cantemir”. La bibliotecă se vor organiza expoziții tematice și simpozioane despre personalitățile locului. Seara se va organiza un spectacol în Piața Civică, cu artiștii și ansamblurile locale și 2-3 invitați speciali”, spune primarul.
Desigur, aceste evenimente pot suferi anumite modificări pe care administrația locală le va anunța din timp locuitorilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top