Actualitate

Legea abatoarelor mobile, susținută de deputatul George Șișcu

Proiectul de lege prevede înființarea unui abator mobil în fiecare județ și în municipiul București, în subordinea direcțiilor sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor. Abatorul mobil va funcționa ca organism prestator de servicii publice de interes local sau județean, după caz, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice, având ca obiect principal de activitate abatorizarea și comercializarea cărnii și îndeplinirea altor activități specifice și conexe.


Totodată, programele naționale de eradicare a bolilor la animale se vor aplica cu prioritate în activitățile abatoarelor mobile și vor fi coordonate și verificate de A.N.S.V.S.A. prin direcțiile județene de resort.

Mă număr printre parlamentarii care au inițiat la începutul acestei sesiuni un proiect legislativ privind înființarea abatoarelor mobile având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor și comercializarea cărnii.

Precizez că am solicitat Parlamentului României adoptarea în procedură de urgență a propunerii legislative depuse pe 5 septembrie la Biroul Permanent al Camerei Deputaților”, spune deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu.

Din expunerea de motive a proiectului legislativ, reiese că abatoarele mobile au fost folosite în Europa de Vest încă din anul 1950, o astfel de unitate mobilă de sacrificare – acceptată de legislația Uniunii Europene, dispunând de 8 angajați care pot sacrifica 40 de vite mari în 8 ore.

Un asemenea abator mobil își poate amortiza costurile în aproximativ trei ani de la dat apunerii în funcțiune, însă acest indicator depinde de numărul de animale sacrificate și de costul solicitat pentru sacrificare.

Principalul avantaj pe care îl poate oferi un astfel de punct mobil de sacrificare se referă la fiscalitate: micii crescători de animale pot obține certificate sanitar – veterinare, astfel că își pot comercializa producția în orice punct de desfacere, indiferent dacă decid să se asocieze pentru vânzarea în supermarketuri sau dacă vor să-și monetizeze producția în halele dedicate din piețe”, adaugă George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top