Actualitate

Lansare de proiect: Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 10 februarie 2023, alături de primarul municipiului, Ștefan Ilie, deputatul George Șișcu, directorul INCDPM București, Gyorgy Deak și directorul INCDDD Tulcea, Marian Tudor, la conferința de lansare a proiectului „Planul de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Tulcea“.

Promotorul proiectului este UAT Municipiul Tulcea în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare și Protecția Mediului București. Prin acest proiect se propune inventarierea emisiilor de gaze cu efect de seră, analiza climatului actual și prognozat, analiza riscurilor și vulnerabilităților la schimbările climatice, identificarea și descrierea acțiunilor pentru completarea planului de adaptare și atenuare la schimbările climatice al municipiului Tulcea.

 „Salut prezența celor două prestigioase institute de cercetare și mă bucură faptul că echipa de la institutul de cercetare bucureștean este compusă din tineri specialiști care percep mai bine decât noi problematica schimbărilor climatice.

Cu toții avem o responsabilitate față de mediul înconjurător pentru că, așa cum spune proverbul, pământul nu este o moștenire de la strămoșii noștri, ci este un împrumut de la copiii noștri.

Mă bucur că nu doar instituțiile publice sunt angrenate în aceste activități, ci și persoanele fizice și juridice care se implică din ce în ce mai mult în găsirea de soluții pentru adaptarea la schimbările climatice. În acest sens, sunt numeroase exemple de societăți private care și-ai montat stații de încărcare electrice sau care și-au instalat panouri fotovoltaice, inițial în baza unui raționament economic, dar cu efecte benefice pe termen lung pentru protecția mediului.

Felicit Primăria municipiului și echipa de implementare a proiectului și vă doresc mult succes în continuare!“, a declarat administratorul public Dumitru Mergeani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top