Actualitate

La Tulcea s-a lansat proiectul „Tinerii și Biblioteca”

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat la conferința de lansare a proiectului „Tinerii și Biblioteca”, implementat, în perioada 1 iunie – 15 octombrie 2022, de organizaţia neguvernamentală „Celisea” Tulcea în parteneriat cu  Biblioteca Județeană „Panait Cerna”, cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean Tulcea, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Scopul proiectului vizează creşterea gradului de cunoaştere prin promovarea în rândul comunităţii tulcene, în special în rândul tinerilor şi elevilor, a operelor literare, atrăgând astfel spre creaţia literară şi cunoaşterea şi promovarea autorilor locali.

„În primul rând, doresc să mulțumesc, în numele conducerii Consiliului Județean Tulcea, care este și finanțatorul acestui proiect, Bibliotecii Județene „Panait Cerna” și Organizației de Tineret „Celisea”, un vechi  colaborator al instituției noastre, în special prin intermediul finanțărilor nerambursabile  acordate conform Legii 350/2005, pentru această frumoasă inițiativă culturală.

Este realmente lăudabil faptul că reușiți în mod constant să aduceți tinerii de toate vârstele aproape de carte și, de cultură, în general, implementând proiecte pentru ei. Eu tot timpul am spus, rememorând ce-mi spunea profesorul meu de limba română din liceu, regretatul Cezar Calenic : «cultura unui om începe dincolo de coperțile manualului».

De aceea este bine să citiți, dragi elevi! Sigur, contemporaneitatea noastră pune în ultima vreme accentul pe digitalizare, pe internet, pe viteză. Din acest punct de vedere, cărțile au o concurență din ce în ce mai serioasă. În ziua de azi vezi din ce în ce mai rar pe cineva că citește sau, și mai rar, că scrie o carte. Tot ce e nou e la modă, ce e tradițional e lăsat undeva, în background.

De aceea, acest tip de proiecte și activități promovate de ONG „Celisea” și Biblioteca Județeană trebuie nu numai a fi lăudate, ci povestite și altora. Noi suntem mândri că putem finanța o parte din aceste proiecte și, în încercarea de a crea plus valoare în rândul generațiilor viitoare, ne vom strădui să procedăm cel puțin la fel și de acum înainte”, a declarat cu acest prilej, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

În ceea ce privește activitățile din cadrul proiectului, atragerea şi încurajarea tuturor categoriilor sociale, fără deosebire de vârstă, spre lectură şi participarea la evenimente cu caracter cultural se va face prin conceperea şi derularea unei expoziţii tematice la Biblioteca Judeţeană, organizarea unei Sesiuni Naţionale de Comunicări Ştiinţifice în perioada 23-25 septembrie, tipărirea unui număr de trei cărţi lansate, cu fragmente citite şi comentate la grădiniţă, şcoală gimnazială, Biblioteca orăşenească Sulina şi Biblioteca Judeţeană Brăila.

Mai mult decât atât,  tinerii vor învăţa despre amenajarea unei expoziţii tematice şi despre etapele care stau la baza derulării unei sesiuni de comunicări pe o temă dată, aici dedicate poetului tulcean Panait Cerna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top