Actualitate

La Tulcea a avut loc reuniunea plenară online a Comisiei Balcanice și a Mării Negre

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în calitate de președinte al Comisiei Balcanice și a Mării Negre (Balkan and Black Sea Commission – BBSC), a prezidat marți, 19 octombrie, reuniunea plenară online a comisiei cu același nume din cadrul Conferinței Regiunilor Periferice Maritime ale (CRPM).

„Mă bucur că, în ciuda tuturor dificultăților, am putut vedea cum Comisia Balcanică și a Mării Negre s-a dezvoltat în ultimii ani și, în special, în timpul președinției interimare a lui Valentin Moldoveanu, fiind mai activă și mai prezentă la evoluțiile din regiunea noastră, primind noi membri și fiind deschisă pentru aderarea altora, fiind angajată într-o gamă largă de politici și implicată în diferite proiecte care ne vor permite să ne punem mai bine în aplicare Planul de acțiune.

Secretariatul general al CRPM a fost alături de noi în toți acești ani și, cu ajutorul lor conjugat cu cel al secretariatului nostru și, bineînțeles, al membrilor, am reușit să atingem o serie de obiective stabilite și să ne îmbunătățim și mai mult poziția la nivel paneuropean.

Prin participarea noastră la diferite sinergii, am reușit să facem ca vocea regiunii Balcanice și a Mării Negre să fie mai bine auzită atât la nivel regional, cât și la nivel european, și am contribuit, de asemenea, la creșterea priorităților regiunii noastre pentru noul program Orizont Europa, prin participarea domnului Moldoveanu în cadrul Comitetului de misiune pentru oceane, mări, ape de coastă și ape interioare sănătoase, al Comisiei Europene”, a subliniat președintele Horia Teodorescu în discursul său.

Lucrările Comisiei, moderate de secretarul executiv, Stavros Kalognomos, au constat în luări de cuvânt și exprimarea punctelor de vedere asupra principalelor direcții de urmat în cadrul BBSC, urmate de discutarea aspectelor adiministrative ce țin de funcționarea BBSC.

Astfel, au dezbătut problematica în domeniu prim-vicepreședintele BBSC, dr. Konstantin Kapodistrias, guvernator regional adjunct al Insulelor Ionice, Valentin Moldoveanu, fost președinte interimar al BBSC și membru al conducerii Misiunii „Oceane, mări și ape de coastă și interioare sănătoase” din cadrul programului Horizon Europe 2020 al UE, precum și Georgia Chantzi, manager cercetare și dezvoltare politică în cadrul Centrului Internațional pentru Studii asupra Mării Negre.

Cred că suntem cu toții de acord că regiunea noastră are un mare potențial și că depinde de noi să îl valorificăm și să creăm un mediu mai promițător pentru cetățenii noștri, în special pentru tinerii noștri. Avem de înfruntat provocări diferite, însă, cu toate acestea, cu o bună coordonare între noi – și prin primirea de noi membri – putem reuși!

Prin urmare, vă invit cu drag să vă implicați activ în punerea în aplicare a Planului nostru de acțiune pentru următoarea perioadă, să colaborați îndeaproape și să răspândiți vorba cea bună, astfel încât să ne sporim parteneriatul și să devenim și mai eficienți”, a mai declarat, în încheiere, președintele BBSC CRPM, Horia Teodorescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top