Actualitate

La Tulcea a avut loc recepția lucrărilor care au vizat creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării”

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat ieri la Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, la recepția lucrărilor care au vizat creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroport, finanțate prin ITI Delta Dunării.
Lucrările au constat în construirea unei remize pentru acomodarea optimă a autovehiculelor cu gabarit mare, precum și spații necesare pentru echipamentele aeroportuare de deservire a aeronavelor.
În plus, s-au amenajat benzile aferente suprafețelor de mișcare și un drum perimetral de securitate în incinta aeroportului, completat de un sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței traficului aerian, cu funcția de monitorizare a operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor.

 

De asemenea, luna aceasta va fi depus un nou proiect european pentru extinderea terminalului de pasageri, pentru a spori capacitatea de operare a aeronavelor.
„Cea mai mare problemă a Aeroportului Tulcea a fost scăderea categoriei de luptă cu focul, iar aeroportul nu mai putea opera aeronave mari, ci doar aeronave mici cu 2-3 pasageri. Astfel, s-a născut acest proiect pentru creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroport, pentru care am semnat contractul de finanțare în anul 2019, pentru ca în martie 2020 să dăm ordinal de începere a lucrărilor, care au fost încheiate în aceste zile.
Prin acest proiect, rezolvăm aproape 99% din neconformitățile constatate de Autoritatea Aeronautică Civilă. Practic, la ora actuală aeroportul are asigurate toate condițiile de operarea în siguranță a aeronavelor.
Vreau să subliniez că fără sprijinul Consiliului Județean și, personal, al domnului președinte Horia Teodorescu, cred că greu ne-am fi descurcat. Cu această ocazie vreau să îi mulțumesc pentru încrederea care a avut-o în conducerea aeroportului, cât și pentru implicarea în rezolvarea acestor probleme.
Îi mulțumesc în special pentru realizarea acestui instrument de investiții ITI Delta Dunării și iată că se văd rezultatele acestui program unic în România, prin care s-au realizat numeroase obiective, printre care și cele ale aeroportului. Știți foarte bine Podul de la Brăila, aeroportul, portul si faleza Tulcea, drumuri județene, toate au intrat în acest sistem și de acum se văd rezultatele acestei idei geniale.
La ora actuală sunt și alte județe care încearcă să facă același lucru”, a declarat, în deschiderea evenimentului, directorul general al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, Stoian Vâlcu.
„Începutul a ceea ce se întâmplă astăzi la aeroport a avut loc în octombrie 2012, în momentul în care s-a scris prima pagină pentru crearea acestui Instrument Teritorial de Investiții Delta Dunării, după care a urmat etapa mult mai grea de înscriere și stabilizare în masterplanul de transport a acestor obiective majore: pod, drum expres, port, aeroport. Spun asta pentru că doar eu știu cam cât de grea a fost lupta de a menține aceste obiective în masterplanul de transport.
Așa s-a realizat această mare investiție Podul, așa se va realiza și acest drum expres care va trece prin apropierea aeroportului și multe altele. Am considerat conectivitatea ca pe un obiectiv extrem de important în dezvoltarea județului, pentru că fără această conectivitate nu poți să ai un turism de înaltă ținută.
Aceasta a fost bătălia care s-a dus la acea vreme. Astfel, am avut sprijinul tuturor miniștrilor Transporturilor si vreau astăzi să-i mulțumesc ministrului Cătălin Drulă, public, pentru sprijinul acordat, dar și prim miniștrilor României de-a lungul anilor, pentru că, indiferent de apartenența politică, am avut pentru Tulcea o deschidere extraordinară din partea tuturor.
A fost o luptă mare de conștientizare a potențialului deținut de județul Tulcea din punct de vedere turistic și economic.
Vreau să îi mulțumesc domnului director pentru modul cum s-a implicat și a promovat aceste proiecte, mulțumesc aparatului Ministerului Transporturilor, care a înțeles importanța demersurilor noastre, prin care dezvoltăm nu doar județul Tulcea, ci Dobrogea, România în general”, a apreciat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top