Actualitate

La Tulcea a avut loc lansarea celei de a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ,,Tragos”

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat miercuri, 25 septembrie 2019, alături de primarul Constantin Hogea și viceprimarul Andaluzia Luca, la conferința de lansare a celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru ,,Tragos”. Evenimentul se va desfășura în perioada 26 septembrie – 9 octombrie 2019, în organizarea Teatrului ,,Jean Bart” Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea. Din partea organizatorului au participat la conferință managerul Centrului Cultural „Jean Bart“, Ionuț Paul Ștefan și directorii de festival Cristian Naum, director artistic al centrului cultural, și Nelu Serghei, consultant artistic și întemeietorul acestui festival în 1993.

„Nu este puțin lucru să reușești să ții acest festival în viață, dar iată că instituția noastră reușește să sprijine și în acest an evenimentul. Ne dorim să investim cât mai mult în cultură și mă bucur că atât noi cât și Primăria Municipiului reușim să ne dăm mâna, din nou, pentru a sprijini un alt proiect cultural.

În ceea ce înseamnă viață culturală, Tulcea este mult peste alte municipii mari, care cu mai mulți bani, cu infinit mai multă putere, nu reușesc să se apropie de noi în ceea ce înseamnă evenimente culturale. Nu o spunem noi, ci o spun ei. Fac un apel către toți tulcenii să participe la aceste zile minunate ale teatrului tulcean,

Vreau să felicit echipa Centrului Cultural Jean Bart pentru că reușesc an de an să ne facă pe noi, tulcenii, să ne simțim mândri“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Festivalul de Teatru “Tragos” a debutat în anul 1993, organizatori fiind Centrul de Conservare a Tradiţiei Populare şi, pe atunci, Inspectoratul pentru Cultură Tulcea.

După succesul aproape neaşteptat al primei ediţii, festivalul începe să fie curtat de trupe cu performanţe notabile, atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, ecoul festivalului de la Tulcea trece graniţele, urmarea fiind solicitările de participare din străinătate.

Din anul 1999 îşi încetează existenţa, motivul fiind lipsa fondurilor financiare şi a interesului manifestat de autorităţile locale.

În anul 2012, după ediţia a XII-a, festivalul mai trece o dată pe linie moartă de unde pleacă din nou la drum în 2015, cu o garnitură de elită. Calitatea spectacolelor din repertoriul acestei ediţii îl recomandă şi pe viitor ca festival de marcă.

Ca și în anii precedenți, organizatorii Festivalului au invitat la această ediție spectacole de înaltă calitate, din repertoriile Teatrelor de Stat sau particulare din capitală ori provincie, cât și din Republica Moldova. Vor fi două săptămâni de magie, la care tulcenii sunt invitați să fie părtași, de pe 26 septembrie până pe 9 octombrie a.c..

La fel ca și în anii trecuți, unele spectacole vor fi cu intrare liberă, iar pentru toate celelalte, biletele se pot procura de la Agenția de Bilete a Teatrului ,,Jean Bart”. Se mai pot achiziționa, de asemenea, și abonamente pentru Festival, pentru care se obține și o reducere. Abonamentele nu includ spectacolele pentru copii și nici reprezentațiile de la Sala Studio.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top