Fără categorie

La Cluj se pune accent pe cercetare si educatie TIC

Tema conferintei de la Cluj este Cerectare si educatie TIC, avand scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al TIC, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

In Romania, proiectul Agenda Digitala pentru Europa 2020 este dezvoltat de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. In cadrul road-show-ului invitatii vor putea discuta cu reprezentanti ai MCSI si reprezentanti ai partenerilor IBM, HP, Microsoft, Oracle, Ernst & Young, despre: promovarea parteneriatelor public-private in domeniul TIC, dezvoltarea de noi e-Infrastructuri din domeniul TIC si elaborarea de noi generatii de aplicatii si servicii bazate pe Internet, identificarea zonelor de interes in care Romania s-ar putea implica (inclusiv clustere TIC) si construi infrastructuri care sprijina inovatia, evaluarea potentialului sectorului TIC de a…

Tema conferintei de la Cluj este Cerectare si educatie TIC, avand scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al TIC, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

In Romania, proiectul Agenda Digitala pentru Europa 2020 este dezvoltat de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale. In cadrul road-show-ului invitatii vor putea discuta cu reprezentanti ai MCSI si reprezentanti ai partenerilor IBM, HP, Microsoft, Oracle, Ernst & Young, despre: promovarea parteneriatelor public-private in domeniul TIC, dezvoltarea de noi e-Infrastructuri din domeniul TIC si elaborarea de noi generatii de aplicatii si servicii bazate pe Internet, identificarea zonelor de interes in care Romania s-ar putea implica (inclusiv clustere TIC) si construi infrastructuri care sprijina inovatia, evaluarea potentialului sectorului TIC de a reduce consumul energetic din alte sectoare, avantajele implementarii serviciilor de eGovernment in Romania si reducerea decalajului digital fata de alte state membre, sprijinirea mediului privat (in special IMM) prin implementarea de proiecte strategice la nivel national si regional.

In cadrul conferintei organizate la Cluj se va pune accent pe dezbaterea urmatorilor piloni ai Agendei Digital pentru Europa 2020: Pilonul 5 – Cercetare si Inovare si Pilonul 6 – Imbunatatirea competentelor digitale, iar participantii vor afla detalii despre implementare lor in cadrul meselor rotunde cu tematici precum: Propunerea masurilor vizand accesul „simplu şi rapid” la fondurile de cercetare UE in domeniul TIC, Implicarea statelor membre in proiecte-pilot pe scara larga finanţate prin Programul de competitivitate şi inovare, Introducerea competenţelor şi alfabetizarii digitale ca prioritate in iniţiativa emblematica „Noi competenţe pentru noi locuri de munca”, Implementarea de catre statele membre de politici pe termen lung privind competenţele informatice şi alfabetizarea digitala, Integrarea din partea statelor membre a invaţarii digitale (eLearning) in politicile naţionale de modernizare a educaţiei şi formarii profesionale.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media: Faclia, Cluj-AM.ro, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.

Mai multe detalii gasiti la http://digitalagenda.ro .

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top