Fără categorie

Kultur Shock cântă Balkan Gypsy Punk Metal La Copac!

De 1 Mai, în Vama Veche:

Trupa de balkan gypsy punk metal Kultur Shock va concerta de 1 mai în Vama Veche (La Copac, fostul Zapata) în cadrul turneului Grandpa Guru Knows It All European Tour 2013. Alături de ei vor mai urca pe scenă Nişte Băieţi şi Just Another Lie.
Kultur Shock este o trupă de muzică gipsy-punk înfiinţată în 1996 în Seattle (USA) de către bosniacul Gino Yevdjevich, un rock star din Sarajevo refugiat în Statele Unite în urma războiului din anii 1992-1994, cu ajutorul celebrei Joan Baez. Kultur Shock are o componenţă foarte diversă şi s-a specializat într-un amestec de rock metal şi punk cu puternice influenţe balcanice. De-a lungul celor 12 ani a susţinut peste 600 de concerte şi a fost comparată cu trupe precum Manu Chao şi Gogol Bordello.
Grandpa Guru Knows It All European Tour 2013 este un turneu care începe pe 27 aprilie, la Salonic (Grecia). Trupa Kultur Shock va străbate apoi Bulgaria, România (Vama Veche şi Cluj), Ungaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Austria, Germania, Cehia, şi se va termina la finele lui mai în Istanbul (Turcia).
Data: pe 1 Mai, Ziua Internaţională a Nemuncii din România
Locul: La Copac (în spate la Bibi, fostul Zapata), Vama Veche
Intrarea: ora 21.00
Preţul: să vedem ce se poate face…

Kultur Shock

După ce a ajuns în SUA, refugiatul croat din Sarajevo Srdjan „Gino” Yevdjevich a fondat trupa Kultur Shock în 1996 împreună cu alţi refugiaţi sau emigranţi din Europa, dar nu numai. Bateristul şi un chitarist proveneau din Bulgaria, basistul Kobayashi era un japonez, saxofoniştii şi trompetiştii erau din Seattle. Chitaristul Butkovic scăpase şi el din Bosnia după un lung periplu prin Croaţia şi apoi Germania. A învăţat să cînte la chitară în taberele de refugiaţi.

Într-un interviu acordat în 2002 unei publicaţii americane, Gino Yevdjevich povesteşte despre începuturile Kultur Shock şi ceea ce l-a inspirat: “Aţi auzit de Gipsy Kings, nu? Ei bine, noi sîntem un fel de Gipsy Kings, doar că în versiunea băieţilor cei răi!”

Kultur Shock au concertat în toată Europa, din Londra la Istanbul şi din Peninsula Scandinavică pînă în Africa de Nord. Au traversat continentul american de la est la vest, au ajuns în Rusia, în Asia, iar acum au în plan să ajungă şi în Japonia şi Indonezia.

Gipsy-rockerii balcanici au urcat pe scena mai multor festivale europene celebre precum Szeget (Budapesta), Exit (Serbia), Esperanza (Belgia), Senglar Rock (Spania), Sarajevo Film Fest şi au ajuns şi la Stuffstock (România) în 2008.

Genul abordat: Balkan Gypsy Punk Metal.

Discografie:

2012 – Tales of Grandpa Guru, Vol.1
2011 – Ministry of Kultur
2009 – Integration
2007 – Live in Europe
2006 – We Came to Take Your Jobs Away
2004 – Kultura Diktatura
2001 – Fucc the I.N.S
1999 – Live in Amerika

Componenţă actuală:

Gino Yevdjevich – vocal, percuție
Val Kiossovski – chitară, vocal
Chris Stromquist – tobe, percuție
Paris Hurley – vioară, vocal
Guy M. Davis – bass, vocal    
Amy Denio – saxofon/clarinet, vocal

Foşti membri ai trupei:

Mario Butkovic
Borislav Iochev
Kevin Nortness
Brad Houser
Matty Noble

Kultur Shock pe Facebook
Kultur Shock – official site
Kultur Shock – pe MySpace
Kultur Shock – pe YouTube

Nişte băieţi

Albert Mihăiţeanu: voce
Niculae Barbu: bas
Gabi Georgescu: chitară
Andrei Modrea X-u: tobe

Data şi locul naşterii: 2006, Bucureşti
Genul oficial: punk rock
Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, ca să-i cităm pe înşişi cantautorii.

Ideea de la început a fost încercarea “unor băieţi” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil. Băieţii au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neaşteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee şi chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generaţii de părinţi s-au luat cu mîinile de cap ascultînd şlagăre precum: “Deschideţi poarta soarelui”, „Să te gîndeşti din când în când la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gică”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunată” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cîntate în stilul punk. Sursele de inspiraţie au fost, evident, monştrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.
Succesul primului disc (“Adunate din popor şi cântate din topor”) a determinat plecarea formaţiei într-un turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atîtea oraşe. Foarte curînd formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.
În primăvara lui 2011 a apărut cel de-al doilea album Nişte Băieţi numit “Fără muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replică a lui Ştefan Mihăilescu-Brăila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”.
În acelaşi an, la un concert în Timişoara, solistul formației, Albert, a fost purtat pe brațe de publicul timișorean de pe scenă pînă la bar, unde Nişte băiat-ul a comandat nişte bere, în timp ce cînta și a fost adus înapoi pe scenă, cu tot cu bere.

Nişte băieţi – pe Facebook
Nişte băieţi – pe MySpace

Deschideți poarta soarelui
Fată dragă  
Lasă-mi toamnă pomii verzi
O lume minunată
Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fereastră

Just Another Lie

Just Another Lie este o trupă de ska punk formată în decembrie 2010, în Bucureşti.
Genul abordat: Comedy Ska Punk, Hardcore, Thrashcore, Fapcore.
Influenţe: Blink-182, NOFX, Operation Ivy, Talco, Rancid, E.M.I.L., Recycle Bin, Nişte Băieţi, Skankin’ Pickle.

Componenţă:

George – vocal / chitară
Marius – bass / Backing Vocals / Drinking / Faping & other useless shit
Cretzu – tobe
Leo – chitară / backing vocals

Just Another Lie pe Facebook
Just Another Lie – albumul (listen/download)

Referinţe online:

Kultur Shock pe Facebook
Kultur Shock – official site
Kultur Shock – pe MySpace
Kultur Shock – pe YouTube

Just Another Lie pe Facebook
Just Another Lie – albumul (listen/download)
La Copac (Vama Veche) pe Facebook
16 aprilie 2013
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570| 0751 224 222 | [email protected]

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top