Exclusiv

Jungla taximetrista si legile ei

Sunt multe, sunt periculoase si galbene. E vorba de taxiurile prezente oriunde-ai întoarce privirea.
 
Din ce în ce mai multe firme de taximetrie apar pe strazi cu oferte initial tentante si convenabile.

Taxiurile au ajuns sa împânzeasca fiecare coltisor de statie, oamenii nu mai au loc nici sa traverseze pâna la statia respectiva, nici sa urce în autobuz pentru ca, da, exact atunci mai pleaca o comanda.

Un articol de Andreea PAVEL

Multi ramân la stadiul de enervare si tot mai multi n-au idee despre faptul ca politia ar trebui sa se trezeasca din amorteala hibernarii si sa-i arda cu amenzile pe cei care îsi racoleaza clientii din alta parte decât statia special amenajata taxiurilor. Daca totusi ai avut curaj sa urci într-un taxi, vei vedea cum vei fi ocolit jumatate de oras, exact pe la cele mai multe stop-uri, exact printre strazi si stradute, iar tu nu numai ca vei fi platit dublu, dar te vei gândi ca în maniera asta, un autobuz te-ar fi transportat mult mai repede. Ca sa nu mai amintim de situatia în care tu poti fii pietonul în fata unei zebre si vei ezita în a traversa ori ba, pentru ca zaresti un punct galben în stânga ta, stii ca se va mari, se mareste, ajunge cât un pumn si în înca o secunda zboara pe lânga tine de-ti flutura parul si hârtiile din mâna. Asta a fost un taximetrist care alerga dupa o comanda. Taximetristii nu sunt atenti la trafic, ci sunt cu ochii lipiti pe geam ca sa traga cât mai multe claxoane celor care merg linistiti pe strada. Daca vor un taxi, de fapt? Cei mai politicosi sunt taximetristii care au deja o comanda: ei îti vor acorda întotdeauna prioritate, chiar daca ei au verde, pentru ca nimeni nu se grabeste, iar bunul mers al circulatiei e legea lor sfânta!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top