Politic

Ion Stelian, „paratrăznetul” USR

Poate că ar trebui ca cineva să îi spună și USR-istului Ion Stelian de la Constanța că alegerile locale s-au încheiat, cu victoria PNL-istului Vergil Chițac. Stelian pare a nu fi înțeles asta, de vreme ce continuă să își atace fostul contracandidat. După ce în seara alegerilor s-a grăbit să își revendice prematur victoria și să lanseze mai multe acuzații dure la adresa lui Chițac, povestea s-a repetat și a doua zi, în cadrul unei conferințe de presă.

Evenimentul media a fost deschis de Remus Negoi, președinte al organizației județene a USR Constanța, care s-a grăbit să îl introducă în scenă pe Ion Stelian, pe care l-a numit „Pionul principal, stindardul nostru, paratrăznetul nostru”.

De ce a fost nevoit Negoi să caute aceste adjective pentru colegul său? Pentru că Ion Stelian nu mai are, în acest moment, nicio calitate oficială, de reprezentativitate, în USR Constanța. El nu este președinte al partidului și nu este nici măcar pe lista de consilieri în Consiliul Local Constanța. Este doar un fost candidat la primărie și un parlamentar al partidului.

Mesajul lui Stelian Ion a fost mai degrabă unul de opoziție decât de viitor partener de guvernare locală:

Constanța va renaște, că vor unii, că nu vor și îi vom obliga, pentru că fără noi nu au încotro, să facă în așa fel ca acest oraș să renască mai devreme, nu mai târziu. Atunci când dai gol cu mâna, nu prea ai de ce să te bucuri.

Ne-am luptat cu un balaur cu două capete. Nu ne-am luptat doar cu mafia PSD-istă, ne-am luptat cu niște interese dubioase, obscure, niște interese care, cu anumite manevre, au reușit să impună un candidat la Constanța, care a și câștigat alegerile.

Candidatul PNL nu a avut alte merite decât aceste minciuni pe care a reușit să le impună cu forță. Avem în față un mandat din partea unei persoane față de care avem foarte, foarte mari rezerve.

Vom colabora cu consilierii locali PNL, vom veni cu acest proiect, Constanța renaște, îl vom impune în negocieri. Dacă cumva PNL nu își dorește să refacă USL-ul și să facă o colaborare cu Partidul Social Democrat, avem disponibilitatea unui dialog, mai degrabă cu consilierii PNL decât cu actualul primar, în care nu avem încredere”.

Stelian Ion a aruncat o săgeată și spre președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cel care a ridicat problema statutului USR-istului în viitoarele negocieri dintre cele două partide:

Nu depinde doar de domnia sa. Dacă vrea să refacă USL-ul la Constanța, e liber să o facă”.

În replică, Huțucă, l-a acuzat pe Ion Stelian că și-a coordonat campania electorală cu cea a PSD:

Cel mai complicat este că am avut doi adversari politici care au coabitat: PSD, reprezentat de Felix Stroe și Decebal Făgădău și Stelian Ion, de partea cealaltă. Îmi asum aceste vorbe, faptul că au coabitat și când vorbesc de Stelian Ion nu mă refer la USR, ci la Stelian Ion, pentru că el a luat decizia să facă aceste compromisuri. Lui îi aparține decizia politică de a-și coordona strategia de campanie împreună cu PSD, la Constanța. Campania a avut conotații agresive. Am simțit că în această campanie lucrurile au derapat destul de grav. Felicit candidații și echipa PNL pentru că au avut tăria și răbdarea să nu se abată de la discursul lor. În permanență discursul a fost constructiv, despre proiecte, soluții”.

Rămâne de văzut cum vor decurge negocierile dintre cele două partide, mai ales că Ion Stelian pare să fi întrat deja în logica de campanie pentru alegerile parlamentare. Alegeri care par a fi fost încă de la început adevărata sa țintă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top