Opinii

Investiţii de milioane de euro în comuna Castelu

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, sprijinit de Consiliul local, a aprobat şi demarat, în ultima perioadă, investiţii însemnate, destinate modernizării localităţii. Astfel, aceştia au aprobat asigurarea unui spaţiu pentru înfiinţarea Centrului Comunitar de Asistenţă Educaţională Integrată şi asigurarea serviciului de internet şi telefonie în cadrul Centrului Comunitar. Pe de altă parte, reprezentanţii administraţiei locale au semnat un  acord de parteneriat cu Asociaţia Ovidiu Rom şi participarea comunei Castelu la un proiect de interes public local, sub sloganul „Fiecare copil la grădiniţă”, în parteneriat cu asociaţia menţionată.

Prin Hotărârea de Consiliu nr. 35, primarul comunei a aprobat studiul de fezabilitate privind „Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din comuna Castelu” şi, de asemenea, a hotărât aprobarea derulării anchetelor sociale în vederea recrutării şi validării tuturor copiilor din comunitate eligibili în proiect, cu condiţia ca venitul maxim pe membru de familie să fie maximum 150 de RON, iar situaţia locativă să fie precară. În luna mai, hotărârile Consiliului Local al comunei Castelu au demarat proiectele privind construirea reţelelor de canalizare şi a staţiilor de epurare din satul Nisipari, care aparţine de localitate, şi din comuna Castelu. O altă hotărâre a Consiliului Local din comuna Castelu vizează Uniunea Democrată a Rromilor Turco-Musulmani. Consilierii au decis, în unanimitate, ca un teren intravilan, cu suprafaţa de 6500 mp, să fie atribuit uniunii în vederea construirii a 20 de locuinţe sociale şi a unei băi comunale. Terenul este situat între strada Garoafelor, strada Daliei şi două terenuri ale Consiliului Local. Nu în ultimul rând, împădurirea a 30 de hectare din suprafaţa localităţii este o altă iniţiativă a Primăriei Castelu, care se va materializa în viitorul apropiat. Reabilitarea dispensarului este o altă prioritate pentru locuitorii comunei Castelu. Suma care va fi investită în renovarea dispensarului depăşeşte un milliard de lei vechi. În perioada imediat următoare Primăria Castelu va demara şi reabilitarea a doi kilometri de trotuare de pe strada 1 Mai, din localitate. De menţionat ar mai fi că, până la sfârşitul anului 2012, Ministerul Dezvoltării va aloca nu mai puţin de 10,5 milioane de euro, în proiecte de dezvoltare a comunei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top