Actualitate

Investiție de 5,6 milioane de euro în Spitalul Orășenesc din Hârșova

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova anunță o nouă investiție în dotarea și modernizarea Spitalului din localitate, în special a Secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

Cu mare bucurie vă anunț faptul că orașul Hârșova a mai obținut încă o finanțare nerambursabilă pentru un proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de aprox. 5,6 mil Euro cu TVA, respectiv 27.182.976,45 lei cu TVA, contribuția orașului Hârșova fiind de 0 lei”, spune primarul.

Este vorba de proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a Crizei COVID-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova„ prin intermediul căruia se continuă dotarea și modernizarea Compartimentului Secției de Terapie Intensivă și a altor secții vitale ale spitalului cu echipamente medicale moderne.

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără:

  • Ecograf Doppler radiologie
  • Computer tomograf 32/64 slice-uri
  • Tomografie în coerență optică OCT
  • Aparat radiologie grafie scopie 3D cu coloana pe tavan
  • Aparat radiologie cu mamografie, tomosinteza si sistem citire biopsie cu vaccum (pompa)
  • Densitometrie osoasa digital
  • Digitizor cu placi CR
  • -Aparat de radiologie mobil digital
  • Analizor automat biochimie
  • Analizor hematologie

Managerului de proiect este chiar medicul primar Alexandru Gavrilă, care a coordonat o echipă formată din reprezentanți ai Spitalului Hârșova și ai Primăriei Hârșova.

Probleme în funcționarea Consiliului local

Dacă noul an a început bine din punctul de vedere al atragerii de noi investiții, nu același lucru se poate spune despre activitatea Consiliului Local.

Dincolo de aceste rezultate ale muncii celor cărora ne pasă de Hârșova și hârșoveni, vreau să îmi exprim regretul, cu această ocazie, față de imposibilitatea funcționării normale a Consiliului Local Hârșova, în condiții civilizate, de respect și responsabilitate. Nivelul discuțiilor în cadrul ședințelor de consiliu a devenit unul rușinos, pentru care eu, personal, îmi cer scuze față de cetățenii care sunt nevoiți să asiste la ieșirile nervoase și tensiunile generate de orgolii, frustrări și răzbunări personale”, spune primarul Viorel Ionescu.

Edilul le propune consilierilor locali să participe la o discuție informală, în care să găsească o soluție de conciliere, lăsând deoparte amenințările, încercările de intimidare, orgoliile personale. Este o dovadă de maturitate, responsabilitate, dar în primul rând de respect față de cetățenii pe care avem obligația de a-i reprezenta. Toți suntem cetățeni ai acestui oraș, toți trebuie să îl iubim și să ne dorim dezvoltarea lui și acest lucru nu se poate realiza prin permanente manevre de boicot sau blocaj.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top