Politic

Inițiative legislative pentru o circulație mai sigură: Dezbateri în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților

Deputatul George Șișcu a participat la dezbaterea a patru inițiative legislative referitoare la circulația pe drumurile publice, regimul drumurilor și gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră în cadrul ședinței comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților de săptămâna aceasta.

„Săptămâna aceasta, în ședința comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților am dezbătut patru inițiative legislative care s-au referit la circulația pe drumurile publice, regimul drumurilor și gestionarea siguranței circulației pe infrastructura rutieră. Acestea au fost inițiate atât de Guvern, dar și de către colegi parlamentari PNL și de la alte partide.
Prin prevederile propuse, se urmărește armonizarea reglementarilor naţionale cu multitudinea reglementarilor europene în materia gestionării semnalizării rutiere, precum și introducerea obligativităţii ca organele administraţiei publice care exercită prerogativele dreptului de proprietate publică în domeniul drumurilor transversale de interes naţional şi judeţean, în intravilan, să includă în programele de realizare a proiectelor, atât lucrări destinate circulaţiei rutiere, cât şi lucrări destinate circulaţiei pietonale, prin amenajări de trotuare, pe cel puţin una dintre părţile carosabilului, în vederea asigurării siguranţei acestora. Odată primit avizul Comisiei, propunerile merg în Plen pentru a fi votate.
Consider că sunt modificări de bun augur, care vor contribui la o mai mare siguranță a circulației pe drumurile publice”, a transmis deputatul tulcean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top