Politic

Inițiativă Forța Dreptei: Statul să plătească atunci când are datorii față de cetățeni

Cetățenii români trebuie să aibă aceleași drepturi ca și Statul Român. De aceea, împreună cu colegul său Alexandru Kocsis și ceilalți deputați din Forța Dreptei, deputatul Fora Dreptei, Bogdan Bola a inițiat un proiect prin care intenționează să pună semnul de egalitate între Stat și cetățeni, subliniind că Statul trebuie să fie în slujba românilor, nu invers.

“Dacă un cetățean are datorii la stat și întârzie cu plata lor, Statul Român percepe automat dobânzi din prima zi de întârziere. Dacă, în schimb, Statul întârzie să restituie unui contribuabil o sumă cuvenită, plata dobânzii nu se face automat. Cu alte cuvinte, Statul are propriile sale reguli, care-l avantajează clar în comparație cu cetățeanul de rând.

Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, inițiativa noastră fiind prima dintr-o serie de măsuri pe care le vom propune în Parlament. Proiectul depus privește aducerea pe picior de egalitate a contribuabilului român cu statul, atunci când vine vorba despre respectarea legislației fiscale”, declară Bogdan Bola.

De aceea, cei doi parlamentari ai fomațiunii Forța Dreptei au propus ca pentru toate sumele pe care Statul trebuie să le restituie sau să le ramburseze de la buget, dobânzile să fie calculate din oficiu, fără să fie nevoie ca cetățeanul să apeleze la instanță pentru a primi aceste dobânzi.

“Înlăturăm astfel un dublu standard care a dezavantajat cetățeanul în relația sa cu Statul Român, un stat care prin aparatul său a făcut tot posibilul să încaseze și să pună biruri pe umerii populației, dar când a fost cazul să-și achite datoriile față de români, a jucat după alte reguli decât omul de rând.

De câte ori românii care au avut bani de primit de la stat și i-au recuperat cu mare întârziere, fără plata dobânzilor aferente, au renunțat să mai meargă în instanță pentru a solicita un drept care li se cuvenea?

De aceea, prin proiectul nostru, contribuabilul nu mai trebuie să facă nici un demers pentru ca statul să-și achite toate datoriile către cetățean deoarece statul va avea aceleași obligații ca și el, fără să mai fie nevoie de „cererea contribuabilului” pentru a primi dobânzile cuvenite, cerere care se soluționa doar în instanță de cele mai multe ori”, a concluzionat Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top