Fără categorie

Initiativa eduVision 2020 a un raspuns la provocarile tranzitiei la Societatea Informationala

„Iniţiativa eduVision 2020 susţine infiinţarea unor Centre de excelenta in domeniul e-Learning, cu relevanta regionala, avand capacitatea si dispunand de mecanismele necesare pentru acumularea si diseminarea informatiilor, precum si intreprinderea actiunilor specifice programelor de eLearning majore. In cadrul Initiativei vor fi incurajate parteneriatele regionale, nationale si internationale pentru demararea unor proiecte concrete destinate creşterii performanţelor educaţiei prin valorificarea potentialului oferit de IT&C. Sunt invitati sa participe la Initiativa toti actorii publici, privati si neguvernamentali cu activitate relevanta in domeniul integrarii IT&C in educatia scolara”, spune Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.
In plan conceptual, Iniţiativa eduVision 2020 ofera un cadru favorabil pentru mai buna cunoaştere si diseminare a strategiilor aplicate cu succes in procesul de crestere a eficientei actului educaţional prin intermediul IT&C, precum si ev…

„Iniţiativa eduVision 2020 susţine infiinţarea unor Centre de excelenta in domeniul e-Learning, cu relevanta regionala, avand capacitatea si dispunand de mecanismele necesare pentru acumularea si diseminarea informatiilor, precum si intreprinderea actiunilor specifice programelor de eLearning majore. In cadrul Initiativei vor fi incurajate parteneriatele regionale, nationale si internationale pentru demararea unor proiecte concrete destinate creşterii performanţelor educaţiei prin valorificarea potentialului oferit de IT&C. Sunt invitati sa participe la Initiativa toti actorii publici, privati si neguvernamentali cu activitate relevanta in domeniul integrarii IT&C in educatia scolara”, spune Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.
In plan conceptual, Iniţiativa eduVision 2020 ofera un cadru favorabil pentru mai buna cunoaştere si diseminare a strategiilor aplicate cu succes in procesul de crestere a eficientei actului educaţional prin intermediul IT&C, precum si evidentierea obstacolelor intampinate si a modalitaţilor de depasire a acestora. La nivel operational, Initiativa sustine pilotarea practica si extinderea pe scara larga a acelor concepte a caror implementare a condus la rezultate notabil pozitive si masurabile, in ce priveste cresterea performantelor educatiei scolare prin utilizarea permanenta la scara larga a tehnologiilor informatice inovative.
Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Sportului si Tineretului, a declarat: „Cresterea gradului de alfabetizare este imperativa. Școala trebuie sa vina cu cu repere, inclusiv in ceea ce priveste IT&C, repere care sa ajute elevii sa distinga informatia utila de zgomotele de fond. Ceea ce ar putea schimba fata intregului curriculum si a intregului invatamant sunt platforma de eLearning si biblioteca digitala scolara”.

„Sunt convins ca educatia viitorului va fi o buna baza de pornire care sa ne permita iesirea mentala din ispita izolarii. Nu putem structura internetul, dar putem structura invatamantul, astfel incat sa reducem analfabetismul digital. Trebuie sa vedem in strategia guvernamentala legata de eLearning o oportunitate pentru toate varstele si toate categoriile sociale”, a declarat Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe.

Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a subliniat influenta internetului asupra procesului de invatare: „Internetul a modificat regulile jocului la nivel economic si social iar noi trebuie sa ne conectam la aceste reguli. Cred ca despre asta este vorba cand ne referim la un instrument util de invatare pe tot parcusul vietii. In conditiile in care tehnologia se schimba la un interval de 12 luni, invatarea pe tot parcursul vietii este esentiala. Avem tineri sclipitori in IT care gandesc fara granite, care implementeaza solutii educationale in lume”. Ministrul a salutat reprezentantii delegatiilor straine prezente la eveniment, precizand ca acestea se afla in capitala sud-europeana a IT-ului: „Profitati de frumusetea locala si de puterea comunicatiilor!”

Conferinta eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning şi dezvoltarea invaţamantului din Europa de Est, este organizat de catre Agora Group si SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si al Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a prezenta cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea TIC pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educatiei la nivel mondial.

Partenerii care sustin prima ediţie a conferintei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Samsung, Brief Systems, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Bucuresti, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory si Medialook.

Pentru mai multe informatii despre conferinta eduVision 2020 va rugam sa accesati www.eduvision.ro.

Despre Agora Group
Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group a fost infiintata in anul 1992 si de-a lungul timpului a editat reviste cum ar fi PC Report, Open – Information Technology, BYTE Romania, NET Report, Gazeta de Informatica, PC Magazine Romania, eWeek Romania, Channel Partner Romania, brosura Zoom IT & C, anuarul SInteTIC, IT Trends si Digital Trends.
In prezent, portofoliul Agora Group include revista tiparita IT Trends, revista online Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – the Open Source Free Software Conference, eHealth – solutii pentru industria de sanatate, Programatica – conferinta dezvoltarorilor romani, serviciul de distributie de carte internationala Byblos, portalul www.agora.ro si newsletter-ul zilnic AgoraNews .
Mai multe detalii: www.agora.ro .

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea şi exportul de soluţii IT şi de proiecte de consultanţa cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunitaţii Statelor Independente. SIVECO Romania ofera, la nivel national si internaţional, marilor companii si institutiilor publice, solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness. Compania este specializata in dezvoltarea proiectelor IT mari si complexe.
Expertiza SIVECO Romania este confirmata de proiecte mari, complexe, cum ar fi cele dezvoltate in Romania pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Educatiei (Sistemul Educational Informatizat), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (Sistemul Informatic Integrat de Sanatate), Administratia Vamala, Biroul de Credit, Ministerul Muncii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Finanţelor si sute de organizatii private avand o cifra de afaceri cumulata in valoare de miliarde de euro. Acum, aceste proiecte sunt replicate cu succes pe trei continente, in tari ca Bulgaria, Moldova, Macedonia, Cipru, Belarus, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Turcia, Maroc, Tunisia.
Mai multe detalii: www.siveco.ro .

Despre Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului
Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, prin consultare cu alte ministere şi instituţii implicate, concepe şi aplica strategia globala a invaţamantului, stabileşte obiectivele sistemului de invaţamant in intregime şi obiectivele nivelurilor de invaţamant şi profilurilor de invaţare. Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului este organizat şi funcţioneaza in conformitate cu legislaţia Ministerului Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, ca organ de specialitate, avand responsabilitatea de a dezvolta si implementa politici educaţionale. Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului are dreptul de iniţiativa şi execuţie in politica financiara şi a resurselor umane in domeniul educaţiei şi colaboreaza cu alte ministere implicate in dezvoltarea educaţiei.
Mai multe detalii: www.edu.ro .

Despre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Misiunea Ministerului Comunicaţiilor şi Societaţii Informaţionale (MCSI) este crearea premiselor durabile trecerii la Societatea Informaţionala in Romania. In acest sens, se are in vedere o viziune unitara pentru dezvoltarea unui sistem naţional coerent şi integrat pentru serviciile publice online dedicate cetaţenilor şi mediului de afaceri. Prin transformarea modului de organizare şi abordare a Ministerului Comunicaţiilor şi Societaţii Informaţionale, Executivul ii confera acestuia un rol decisiv in orientarea Romaniei spre Societatea bazata pe Cunoaştere, in consolidarea Societaţii Informaţionale, obiectivul principal fiind realizarea serviciului eRomania, cu componenta sa strategica de eGuvernare. Realizarea acestui obiectiv repoziţioneaza Romania şi ii confera un avantaj pentru creştere economica durabila, imagine internaţionala pozitiva, convergenţa rapida in spaţiul european, incluziune, consolidarea unor domenii de inalta competenţa.
Societatea Informaţionala presupune schimbari in toate domeniile: in adminstraţie (e-government), in afaceri (comerţul electronic), in educaţie (educaţie la distanţa), in cultura (centre multimedia şi biblioteci virtuale) şi in maniera de a lucra (lucrul la distanţa). La baza acestor transformari se afla utilizarea Internet-ului. Internet-ul influenţeaza modul in care traim, modul in care se fac afacerile, maniera in care se lucreaza, metodele de studiu, comunicarea intre oameni şi chiar maniera de petrecere a timpului liber. Mai multe detalii: www.mcsi.ro .

Despre Ministerul Afacerilor Externe
Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului roman in concordanţa cu interesele naţionale şi cu statutul Romaniei de membru in structurile europene şi euroatlantice.
Conform actelor normative in vigoare, Ministerul Afacerilor Externe, denumit in continuare MAE, asigura realizarea politicii externe a statului roman, inclusiv participarea la procesul de integrare europeana şi euroatlantica a Romaniei, şi colaboreaza la elaborarea, fundamentarea şi realizarea politicii economice a Romaniei, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare şi cu Programul de guvernare.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este organizat şi funcţioneaza in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificarile şi completarile ulterioare.
Intreaga activitate a ministerului este condusa de ministrul Afacerilor Externe, care totodata il reprezinta in raporturile cu celelalte autoritaţi publice, cu persoanele juridice şi fizice din ţara şi din strainatate, precum şi in justiţie. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe raspunde de intreaga activitate a ministerului in faţa Guvernului, precum şi, in calitate de membru al Guvernului, in faţa Parlamentului. Activitatea specifica a ministerului este desfaşurata de personalul diplomatic şi consular, ale carui statut, drepturi şi obligaţii sunt stabilite de Legea nr. 269/2003 privind Statutul corpului diplomatic şi consular al Romaniei. Personalul diplomatic şi consular activeaza in administraţia centrala sau in serviciul exterior.
Mai multe detalii: www.mae.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top