Actualitate

În urma unor stagii de practică cu specialiști tulceni, peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate

peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a participat marți, 22 noiembrie 2022, la conferința de încheiere a proiectului „Stagii de practică pentru elevi în Deltă”, implementat de Complex Delta SRL. Inițiativa, implementată prin POCU, s-a derulat pe perioada a doi ani și a avut ca obiectiv general creșterea gradului de angajabilitate a elevilor din teritoriul ITI Delta Dunării, prin participarea a peste 100 de elevi la programe de învățare la locul de muncă.

peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate

peste o sută de elevi din Deltă, pregătiți în prezent să lucreze în turism și ospitalitate

Cu acest prilej, la conferință au mai participat Dragoș Simion, viceprimar al municipiului, prof. Camelia-Domnica Mocanu, directorul Colegiului Economic „Delta Dunării”, prof. Laura-Cristina Iordache, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, Hristu Caraman, administrator SC Complex Delta SRL, reprezentanții echipei de proiect și, nu în ultimul rând, beneficiarii instruiți în cadrul acestei frumoase inițiative.

Mai exact, în cadrul proiectului au participat la stagiile de practică 117 elevi din clasele IX-XII înmatriculați la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, care au domiciliul pe teritoriul ITI DD, cu specializări relevante pentru a activa în domeniul turism și ecoturism, procesarea alimentelor și băuturilor. Proiectul și-a depășit indicatorii asumați inițial prin înscrierea în grupul țintă al proiectului a 15 elevi care au participat suplimentar la stagiile de practică.

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, a felicitat atât ideea implementării unui astfel de proiect, cât și rezultatele acestuia, transpuse în imagini, demonstrații live precum și declarații ale beneficiarilor, transmițând pe această cale că „proiectul reprezintă o adevărată oportunitate pentru tinerii din localitățile Deltei Dunării de a-și croi un drum în viață și de a-și creiona activitatea profesională pe termen mediu și lung. De asemenea, finanțarea europeană oferă și angajatorilor tulceni accesul la forță de muncă foarte bine pregătită, calificată, care să asigure un nivel crescut al serviciilor din acest domeniu deosebit de important pentru comunitatea tulceană. Este, deci, un câștig pentru toată lumea, și implicit pentru societate. Prin organizarea acestor stagii de practică atât inițiatorii, cât și beneficiarii au contribuit, practic, la scăderea ratei abandonului școlar, la creșterea prezenței la școală și chiar la stimularea performanței educaționale. Nu pot decât să-i felicit și să le transmit succes în activitatea viitoare!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top