Opinii

În Tulcea, există şi primari care au demarat proiecte, în pofida crizei

Balta din Horia îşi aşteaptă investitorii! Primarul comunei Horia (Tulcea), Petrică Golea, are în plan amenajarea bălţii de pe raza localităţii. Primarul ne-a declarat că luciul de apă nu are încă un nume, iar o parte din el aparţine de comuna Hamcearca: „Aproape 44 de hectare se încadrează în zona noastră administrativ-teritorială şi reprezintă un extraordinar potenţial de dezvoltare a turismului în localitatea Horia. Balta este populată cu crap românesc, crap cosaş, şalău, plătică etc. Din păcate balta nu a fost administrată şi exploatată aşa cum ar fi trebuit, de fosta administraţie locală.

Un articol de Andreea PAVEL, Cristian Andrei LEONTE

Sper ca, în curând, să atragem investitori care să fie interesaţi de dezvoltarea agroturismului”, a declarat primarul. Edilul Petrică Golea, ne-a mai precizat că primăria ar avea nevoie de 100-200 de mii de euro ca să amenajeze malurile bălţii şi să construiască, pentru pescarii amatori, câteva căsuţe. Primarul din Horia a conchis prin a menţiona că va sprijini în totalitate investitorii, eliminând birocraţia.

Majoritatea proiectelor din comuna Greci se finalizează în 2012

Primăria Greci (Tulcea), administrată de edilul Niculai Caraua, are cu ce se lăuda. Obiectivele de investiţii pe anul 2011, finanţate din venituri proprii şi din fondul de rulment, sunt numeroase, complexe şi vizează toate categoriile de vârstă din localitate. Atât copiii, cât şi tinerii sau bătrânii se vor bucura, în scurt timp, de proiectele derulate de administraţia locală a comunei Greci. Dintre proiecte amintim amenajarea terenului de sport şi a bazei sportive, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit, dar şi amenajarea unui cimitir nou. În ceea ce priveşte infrastructura, asigurarea confortului comunităţii din Greci şi securitatea acesteia, primăria are în plan extinderea sistemului public de alimentare cu apă, regularizarea albiei pârâului Recea, proiectarea sistemului de iluminat public şi a celui de distribuţie gaze naturale şi proiectarea, reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale. De asemenea, Niculai Caraua are în plan şi achiziţionarea unui sistem de supravechere a şcolii, a unei pompe de alimentare cu apă şi proiectarea şi modernizarea căminului cultural. În ce priveşte proiectele administrative, primăria Greci va realiza un cadastru imobiliar edilitar şi o bază de date urbană, va executa planul urbanistic zonal, în vederea extinderii intravilanului şi va reactualiza PUG şi RLU.

În Măcin s-a inaugurat primul bloc ANL

Primarul oraşului Măcin, Andone Ichim, a inaugurat, la sfârşitul lunii septembrie, primul bloc ANL. Clădirea are 20 de apartamente dintre care 16 au două camere, iar patru imobile au o singură cameră. Noile locuinţe în care tinerii din localitatea Măcin se vor muta, în luna octombrie, au condiţii extraordinare: începând de la suprafaţa mare (40 mp – apartamentele cu o cameră, 60 mp – apartamentele cu două camere), continuând cu toate utilităţile necesare asigurate şi finalizând cu gresie şi faianţă, de ultimă oră. „Sunt mândru de faptul că am finalizat acest proiect, pentru că astfel am rezolvat una dintre problemele stringente ale oraşului nostru. Etapa a doua va începe în curând, iar la sfârşitul anului 2012 vom da în folosinţă încă un bloc, cu 40 de apartamente. Licitaţia deja s-a desfăşurat, dar nu s-a început construcţia, pentru că nu dădusem în folosinţă primul bloc.  Câteva dintre condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii ce vor să obţină o locuinţă ANL sunt: să aibă loc de muncă, să aibă până în 35 de ani, să nu deţină altă proprietate , iar vechimea la locul de muncă, studiile şi familia reprezintă plusuri considerabile. Proiectul a început în 2009, iar toate cele 10 condiţii impuse de stat au fost respectate de toţi cei care vor beneficia de acest proiect.”, a declarat primarul Andone Ichim. Câteva dintre condiţiile care trebuie îndeplinite de tinerii ce vor să obţină o locuinţă ANL sunt: să aibă loc de muncă, să aibă până în 35 de ani, să nu deţină altă proprietate , iar vechimea la locul de muncă, studiile şi familia reprezintă plusuri considerabile.

Bază sportivă modernă şi reparaţii capitale la şcoala din Dăeni

Primarul comunei Dăeni, Marian Gherghişan, a finalizat reparaţiile capitale la Şcoala cu clasele I-VIII, din localitate. Finanţările au fost alocate printr-un program desfăşurat de Banca Mondială. Costurile totale pentru renovarea instituţiei au ajuns la 12 miliarde de lei vechi. Şcoala are şase săli de clasă şi o anexă, iar copiii vor participa la cursuri, în noua unitate, începând din iarnă. Frigul nu va mai fi o problemă pentru micuţi, având în vedere că sălile de clasă vor fi încălzite cu ajutorul unei centrale termice. Un alt proiect aproape finalizat, al administraţiei locale, este o bază sportivă multifuncţională tip II, ultra modernă, finanţată cu şase miliarde de lei vechi, prin OG7. Baza, care este gata în proporţie de 80%, are 800 mp, este prevăzută cu gazon artificial şi nocturnă. Proiectul include şi o mansardă, vestiare dotate corespunzător şi o sală de conferinţă. Primarul Marian Gherghişan şi norocosul câştigător al unui proiect de 2,5 milioane de euro, pe Măsura 322: „Tocmai ce am primit cofinanţarea de 52 de miliarde pentru Măsura 322, care include, printre altele, 4,5 km de canalizare, 4,3 km de drumuri şi un after-school”, a conchis primarul comunei tulcene Dăeni.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top