Politic

Impulsionarea proiectelor de infrastructură rutieră în Dobrogea: Deputatul George Șișcu punctează prioritățile

Într-un anunț recent, deputatul tulcean George Șișcu aduce vești bune în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din Dobrogea. Acesta a prezentat variantele de traseu pentru drumul expres Brăila-Tulcea, alături de planurile pentru tronsonul Jijila-Cataloi. Aceste inițiative marchează un avans semnificativ în demersurile pentru modernizarea rețelei de drumuri și pentru îmbunătățirea condițiilor de transport în zonă.

În declarația sa, deputatul George Șișcu a subliniat importanța acestor inițiative pentru Dobrogea și a punctat stadiul în care se află proiectele:

„Avem, în sfârșit, și o serie de vești bune dinspre CNAIR. Vă prezint variantele de traseu pentru drumul expres Brăila-Tulcea, precum și a tronsonului Jijila-Cataloi. În acest fel, ajungem conform desfășurătorului pe care l-am prezentat încă din luna martie în faza AMC 2, care precede studiile în teren, exproprierile și acordul de mediu.
Este un mare pas înainte, în condițiile în care, după 2020, când SF-urile pentru cele două drumuri expres au fost atribuite, foarte puține lucruri s-au mișcat, întârzierile fiind considerabile. Este deosebit de important să continuăm presiunea pe Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru ca prestatorii care realizează studiile să își îndeplinească obligațiile. La fel, și CNAIR trebuie să înțeleagă, alături de conducerea Ministerului Transporturilor, că fără aceste drumuri expres absolut vitale, fără centura ocolitoare a orașului Măcin, fără cea de-a doua bretea rutieră destinată Podului nou spre Jijila situația infrastructurii rutiere în Dobrogea va rămâne critică!

Salut, așadar, vestea trecerii în faza următoare a drumului expres Brăila-Tulcea și așteptăm ca lucrurile să se miște și în privința drumului Tulcea-Constanța. Personal, voi rămâne la fel de implicat în aceste obiective pentru a le vedea duse la îndeplinire, a depăși faza studiilor și a hârtiilor, și a vedea utilajele în teren, la lucru!
Aveți în imagini harta completă a traseului, precum și secțiuni ale acestei hărți. De asemenea, reiau ilustrația care detaliază fazele care sunt de îndeplinit până la execuția drumurilor expres.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top