Actualitate

I se cere demisia Patriarhului după un banc cu Hristos spus la TV de „Dorel de la Arhiepiscopie”

Ce faci când eşti preot în Constanţa şi cea mai mare dorinţă a ta este ca într-o zi Patriahul Daniel să afle că exişti, să creadă că eşti valoros în comunicare şi să te cheme să te angajeze la Patriarhie? Dacă eşti Eugen Tănăsescu şi te autointitulezi „preot, inginer, jurnalist”, nu scapi nicio ocazie să atragi atenţia, dându-ţi cu părerea despre politică, Justiţie, protestele din Piaţa Victoriei, LGBT, metode de pus murături pentru iarnă, jignindu-i grosolan pe cei cu care nu eşti de acord şi chiar făcând bancuri proaste cu… Iisus Hristos, în direct la un post naţional de televiziune!

Glumă despre “demisia lui Hristos răstignit pe cruce”

Asta s-a întâmplat în urmă cu câteva zile la RTV, când preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, explica motivele pentru care îi cere demisia Patriarhului BOR, în urma rezultatelor referendumului. 
Jurnaliştii de la RTV i-au cerut un punct de vedere prin telefon şi preotului Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. În încercarea de a-şi apăra şeful cel mare, Preotul Tănăsescu a produs una din acele perle memorabile care i-au făcut pe contestatarii lui Teodosie să îl poreclească „Dorel de la Arhiepiscopie”. Nefericita glumă a lui Tănăsescu l-a făcut pe Aurelian Pavelescu să îl acuze pe Patriarhul Daniel de apostazie (renunțare publică la o anumită credință religioasă, renegare a unei doctrine sau concepții, conform DEX-n.red.), considerând că preotul din Constanţa a vorbit în numele şi la ordinul şefului BOR. Noi ne îndoim sincer de acest fapt, mai ales că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, un comunicator cerebral şi moderat, a lămurit acest aspect. Oricum ar fi, gluma proastă a lui Tănăsescu l-a pus într-o situaţie foarte neplăcută pe Patriarh, într-un moment delicat, în care imaginea Bisericii este foarte şifonată din cauza rezultatelor referendumului. 
Iată cum relatează Aurelian Pavelescu incidentul cu preotul glumeţ, pe care îl numeşte, intenţionat sau din greşeală, Tănase, în loc de Tănăsescu:

Am raspuns solicitarii RTV de a intra in direct pentru a explica solicitarea de Demisie a Patriarhului, in urma referendumului. Dupa interventia mea politicoasa, bazata pe o analiza temeinica, a intrat in direct Preotul Eugen Tanase, din partea Patriarhului. Acesta a declarat, surprinzator, ca „incepe cu o anecdota”: de ce nu cer si „DEMISIA LUI IISUS HRISTOS RASTIGNIT PE CRUCE”?
L-am intrebat reprezentantul Patriarhului, daca „acesta este Mesajul Patriarhului” si l-am admonestat.
Cu certitudine preotul a avut girul expres al Patriarhului pentru aceasta abordare, intreaga comunicare publica fiind controlata strict de Patriarh, situatie cunoscuta. Cu atat mai mult acum, fiind vorba despre persoana sa.

Pavelescu cere demisia Patriarhului pentru apostazie

Il acuz direct pe Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, de APOSTAZIE si solicit intrunirea Sfantului Sinod, pentru a declansa ancheta necesara in scopul obligarii Patriarhului sa se retraga la o manastire, acesta devenind incompatibil cu calitatea de Episcop si Patriarh.
Apostazia consta in faptul ca Patriarhul Daniel s-a comparat cu Iisus Hristos. Aceasta comparatie este interzisa de Biserica Ortodoxa, fiind cea mai grava forma de luciferianism. Iisus Hristos, consubstantial cu Tatal si Sfantul Duh, nu poate fi comparat cu niciun om!
Scuza „anecdotei” nu poate fi acceptata, este un act de o gravitate suprema. Este interzis ca Iisus Hristos sa fie subiect de glume si comparatie din partea unui Episcop si Patriarh.
Personal am solicitat Demisia Patriarhului cu buna credinta, ca solutie pentru schimbarea perceptiei credinciosilor fata de Biserica Ortodoxa, azi profund afectata. Patriarhul nu si-a exercitat rolul principal, absenta sa din orice misiune pastorala de la preluarea mandatului fiind un adevar de necontestat. Mai mult, prin atitudinea sa autoritara a adus grave prejudicii functionarii Bisericii si a condus la pierderea increderii a milioane de romani.
Amintesc, de asemenea, ca am sustinut permanent cauza Bisericii Ortodoxe si a celorlalte Biserici Crestine. Contributiile mele in cazul Mostenirii Gojdu, interzicerea construirii „Cathedral Plaza” – de langa Catedrala catolica „Sfantul Iosif” din Bucuresti, cauza familiei Bodnariu, de confesiune neo-protestanta, sunt cunoscute.
Indrazneala Patriarhului Daniel de a se compara cu Iisus Hristos, act evident de luciferianism, nu poate fi trecuta cu vederea, fiind definita drept APOSTAZIE. Aceasta conceptie este, oare, una care caracterizeaza intreaga activitate a acestui Patriarh? Indepartarea Patriarhului Daniel este obligatorie: ACESTA NU MAI ESTE VREDNIC!

PS: Veti citi mai jos, la comentarii, raspunsul parintelui Vasile Tanase, despre care am vorbit mai sus. Apreciez ca a intrat aici, pentru a clarifica. Veti citi si raspunsul meu la rasunsul d-sale. Sunt deschis pentru clarificari si pentru a depasi acest incident grav, cu conditia reciprocitatii, potrivit invataturii crestine.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top