Politic

Huțucă: Guvernul României subvenționează gigacaloria pentru locuitorii municipiului Constanța

Președintele PNL Costanța anunță că orașul Constanța primește sprijin din partea Guvernului României pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.
„Conform informațiilor făcute publice astăzi de către Ministerul Dezvoltării, Constanța a primit suma de 61.273.377,37 lei, astfel situându-se pe locul al doilea, la nivel național, după municipiul Timișoara. De acest sprijin care vine din partea guvernului vor beneficia toți cei abonați la sistemul centralizat, precum și unitățile de învățământ, spitalele și alte instituții.
Dacă ne uităm pe lista celor 27 de unități administrativ-teritoriale care au primit această subvenție, vedem clar că este vorba de o alocare de fonduri în funcție de nevoi specifice, într-un mod transparent, astfel încât să poată fi asigurată furnizarea energiei termice în condiții de normalitate.
Salut această decizie a Guvernului de a subvenționa încălzirea locuințelor pentru sezonul rece, în contextul în care prețul energiei continuă să fie variabil în timp ce populația se află la limita rezistenței.
Aceste fonduri reprezintă un sprijin în plus al Guvernului pentru Primăria Constanța care a început un proces amplu de înlocuire a conductelor de termoficare ruginite. Rămâne la latitudinea primăriei să analizeze cât va acoperi din gigacalorie cu această sumă care, oricât de mare ar fi, cu greu ar putea acoperi necesitățile unui sistem învechit”, declară Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top