Actualitate

Horia Teodorescu: Angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială vor câştiga mai mult

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, anunţă că la iniţiativa sa, Guvernul a aprobat modificarea şi completarea OUG 114/2018, privind modul în care se calculează veniturile personalului din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială. Această schimbare va duce la creşterea veniturilor acestor angajaţi, schimbând o limitare din Legea-cadru nr. 153/2017, art. 25, alin 1 şi 2, respectiv faptul că indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se iau în calcul la determinarea limitei de 30% (reprezentând cuantumul „sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță”).

În urma demersurilor pe care le-am inițiat împreună cu directorul economic al Consiliului Județean Tulcea, Nicoleta Anton, în calitate de președinte al Asociației Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România, și conducerea Spitalului Județean Tulcea și la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat modificarea și completarea OUG 114/2018, respectiv faptul că indemnizațiile de hrană pentru personalul din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se iau în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.
Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condițiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispozițiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege. De asemenea, nici voucherele de vacanță nu se iau în calcul la determinarea limitei.
Am reușit astfel să răspundem favorabil solicitărilor întemeiate ale angajaților din sistemul de Sănătate tulcean. Vreau să mulțumesc Guvernului României pentru înțelegerea acordată și să îi asigur pe angajații tulceni din Sănătate de tot sprijinul nostru”,
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Actualitate

To Top