Exclusiv

Haideți să îl ajutăm pe George să își capete „picioare”! | VIDEO REPORTAJ

Pe George Vînturiși l-am cunoscut la inițiativa viceprimarului din Costinești, Gheorghe Mechenici. L-am vizitat într-o după amiază în curtea căsuței lui din Costinești și am petrecut câteva ore alături de el, filmându-l în timp ce făcea puținele activități pe care artrogripoza, boala cruntă de care suferă din naştere, îl lasă să le facă.

(Puteți vedea mai jos filmul, pe care l-am intitulat: Sunt George și într-o noapte am visat că pot să merg!)

George nu mai are părinți, locuiește singur și e la mila unui vecin care îl ajută să facă ceea ce nu poate singur. Adică aproape tot: să se urce sau să coboare din cărucior, să mănânce, să meargă la toaletă, să deschidă sau să închidă o ușă. În rest, George se descurcă cum poate: în loc să meargă se târăște, în loc să tasteze la laptop „scrie” cu buza inferioară, se ajută de cioturile mâinilor și de gât pentru a se propti în obiecte.

Cu toate astea, George e vesel și are simțul umorului (o lecție pe care pot spune că ne-o dă nouă, celor „normali”), ba chiar și lucrează câteva ore pe zi, pe laptop, pentru o companie care face cercetare de date.

Îi place să își petreacă timpul afară, lucru ceva mai ușor de realizat de când a primit, la inițiativa lui Mechenici, un cărucior electric. Dacă însă are de plecat din oraș, deplasarea devine aproape imposibilă, pentru că mijloacele de transport public de la noi nu sunt adaptate pentru persoane aflate într-o astfel de situație. De aceea, George visează la un mijloc de transport cu care să se poată deplasa. George spune că un astfel de autovehicul ar reprezenta, pentru el, PICIOARE.

Viceprimarul din Costinești a inițiat o campanie de strîngere de fonduri, pentru a-l ajuta pe George să își cumpere un astfel de vehicul:

Prietenul nostru, George Vînturiș, are nevoie de noi! Dacă doriți sa ajutați cu o sumă de bani, o puteți face în contul lui George: RO92BTRLRONCRT0378278601.
Propun colegilor din Consiliul Local Costineşti să donăm indemnizația pe o lună în contul lui George! Împreună putem ajuta mai mult!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top