Fără categorie

Grădiniţă nouă în comuna condusă de primarul Gabriela Iacobici

Investiţie de 200.000 de euro făcută de CEZ România în comuna Grădina

Câteva sute de localnici, oaspeţi din întreg judeţul şi oficialităţi au participat pe 19 septembrie la inaugurarea unei noi instituţii de învăţământ în comuna constănţeană Grădina. Înconjurată de preşcolari şi elevi înveştmântaţi ca de sărbătoare, în costume populare, primarul Gabriela Iacobici a inaugurat o grădiniţă ultra-modernă, care va găzdui din această toamnă, aproximativ 50 de copii din comună.
Noua unitate are în componenţă 2 săli de clasă, o sală de joacă, cabinet medical, cancelarie, grupuri sanitare şi duşuri, iar în apropierea sa se află un miniteren de sport şi un loc de joacă. Ridicarea grădiniţei a costat 200.000 de euro şi reprezintă o investiţie 100% a investitorului privat CEZ România, compania care deţine în zona Grădina – Târguşor – Fântânele, cel mai mare parc eolian din Europa. „Până acum, preşcolarii erau găzduiţi în săli de clasă din incinta şcolii, astfel că ridicarea unei grădiniţe în comuna noastră reprezenta o prioritate.

Un articol de Cristian CEALERA

Cu ajutorul CEZ România, companie alături de care am derulat şi alte proiecte de mare ajutor pentru localitate, am reuşit şi acum să realizăm acest vis mai vechi, o grădiniţă nouă. Edilul Iacobici a mulţumit pentru sprijinul primit şi din partea Consiliului Judeţean Constanţa în toate acţiunile derulate la Grădina, forul de conducere fiind reprezentat la inaugurare de vice’preşedintele CJC, Cristian Darie. La eveniment au fost prezenţi şi alţi primari din judeţ, precum edilul de la Târguşor, Dumitru Dragu, primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat şi nu în ultimul rând edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în acelaşi timp, preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala judeţeană Constanţa. Tuturor acestor oaspeţi, Gabriela Iacobici le-a înmânat plachete ale evenimentului, mulţumindu-le astfel pentru sprijinul arătat în această ocazie.

Viaţa comunităţii, o prioritate

CEZ România s-a implicat în ultimii ani în numeroase proiecte din Grădina, cu ajutorul cărora viaţa comunităţii a cunoscut o clară îmbunătăţire. Directorul firmei de eoliene, Daniel Răduţ a declarat: „Sunt bucuros şi onorat că pot participa astăzi la acest eveniment. Micii beneficiari ai investiţiei vor avea acum parte de un spaţiu nou, în care se pot efectua acte de învăţământ şi de educaţie de calitate. Am colaborat şi de această dată excelent cu doamna primar Iacobici şi sunt convins că o vom face foarte bine şi pe viitor”. Lui Răduţ i-a fost înmânată o plachetă memorială pentru CEZ Cehia, compania mamă, care are sediul la Praga.
După inuagurarea grădiniţei, întreaga suflare a comunei s-a mutat la Căminul Cultural, unde localnicii au asistat la un spectacol cultural artistic. Ansamblul focloric Doina Dobrogei, cântăreţii de muzică populară Maria Ciobanu şi Ion Amititeloaie şi artistul Ionuţ Galani au oferit un show de calitate, aplaudat la scenă deschisă de către spectatori.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top