Politic

George Șișcu: Săptămâna aceasta am votat în Parlament mai multe legi care vin în sprijinul comunităţilor locale

Deputatul liberal George Șișcu anunță votarea a trei legi care ajută la o mai bună funcționare a administrațiilor publice locale, vor facilita atragerea de fonduri și vor scurta termenele pentru implementarea unor proiecte.

Un prim proiect aduce clarificări privind modalităţile de constituire, funcţionare şi organizare a zonelor metropolitane, dar şi de competenţe şi finanţare a acestora. Vor putea fi aprobate strategii integrate la Planul de Mobilitate Urbană metropolitană, la Planul Urbanistic General al zonei metropolitane, la politicile fiscale comune, dar şi referitoare la implementarea unor proiecte finanţate cu bani de la bugetul naţional sau din fonduri europene. Autorităţile locale vor putea astfel să atragă mult mai uşor bani pentru transportul în comun, infrastructură educaţională sau socială.

Un alt proiect vizează creşterea plafonului de achiziţii, astfel că vor putea fi deblocate sau accelerate proiectele locale. Vor fi reduse termenele de evaluare a ofertelor, astfel încât procedurile să poată fi grăbite.

De asemenea, un alt proiect votat în Parlament se referă la recunoaşterea vechimii de muncă pentru viceprimari. În acest fel, tinerii dar şi specialiştii care poate aveau unele ezitări, se pot implica în administraţie, acceptând fără reţinere un post de viceprimar.

Aceste legi au fost trimise spre promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis, apoi vor intra în vigoare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top