Politic

George Șișcu: România se angajează să susțină cu toate forțele aderarea la UE a țării vecine și surori

Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova au avut sâmbătă, o şedinţă comună la Chişinău. Maia Sandu a inaugurat ședința și a mulțumit României pentru sprijinul pe care l-a oferit de-a lungul timpului. Despre eveniment, deputatul George Șișcu a declarat:

„Astăzi, la Chișinău, am simțit cu adevărat că luăm parte la un moment istoric, cu prilejul primei reuniuni a Parlamentelor României și Republicii Moldova. La doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat în mod oficial acordarea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană Republicii Moldova, România, prin Parlamentul său, se angajează să susțină cu toate forțele, aderarea la UE a țării vecine și surori.
Prezența noastră la Chișinău are mai mult decât o valoare de simbol, ea marchează începutul realizării unui mare ideal al nostru, al românilor de dincoace și de dincolo de Prut: vom fi din nou împreună, sub umbrela Uniunii Europene. În UE nu există granițe închise, nu există diferențe între cetățenii diferitelor state.
Moldova era de multă vreme parte a lumii europene și a statelor care împărtășesc valorile occidentale. Trebuie să ne asigurăm acum că, vinerea viitoare, și Consiliul European va parafa statutul de țară candidată a Republicii Moldova pentru a putea parcurge toate etapele necesare integrării complete în UE”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top