Politic

George Șișcu: Prin digitalizarea accelerată Statul începe să arate cu adevărat respect pentru cetățean

Deputatul George Șișcu afirmă că Parlamentul a lucrat la digitalizarea administrației publice și locale, precum și la reducerea birocrației în relația dintre cetățeni și instituțiile publice. Șișcu mai spune și că în acest moment România se află pe drumul cel bun pentru a face interacțiunea cu statul ușoară, transparentă și eficientă.

„După ce zilele trecute a fost lansată cu mare succes aplicația de mobil pentru platforma ghiseul.ro, prin intermediul căreia românii își vor putea plăti extrem de rapid orice taxă locală sau centrală (însumând peste 400 de tipuri de plăți), ieri a fost făcut în Executiv un pas suplimentar în vederea implementării platformei de Cloud Guvernamental (o investiție de peste jumătate de miliard de euro!).

Cloud-ul Guvernamental va reuni într-o singură arhitectură informatică, sigură şi consolidată, aplicaţiile şi sistemele informatice ale administraţiei publice centrale. Beneficiile directe pentru cetăţeni includ acces simplificat la serviciile publice, eficientizarea modului de furnizare a serviciilor publice, reducerea costurilor furnizării serviciilor publice.

Românii nu vor mai fi puși pe drumuri între ghișee după ce, până la finalul anului 2026, vom avea cel puțin 30 de instituţii ale statului român migrate în acest cloud.

În ultima perioadă am impulsionat din Parlamentul României digitalizarea administrațiilor publice și locale, precum și debirocratizarea relației dintre cetățean și instituțiile publice. După multă vreme, suntem pe drumul cel bun! Interacțiunea românilor cu statul va fi ușoară, transparentă și foarte eficientă”, a declarat George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top