Politic

George Șișcu, prezent la „Festa della Pastasciutta”, din comuna Greci

Comuna Greci din județul Tulcea a fost recent gazda celei de-a doua ediții a evenimentului „Festa della Pastasciutta”, un festival care celebrează bogata moștenire culturală italiană a localității. Deputatul George Șișcu a participat la eveniment, exprimându-și entuziasmul și bucuria pentru atmosfera vibrantă și ospitalitatea comunității.

„Am participat ieri la cea de-a doua ediție a evenimentului „Festa della Pastasciutta” în comuna Greci, județul Tulcea în locul numit „la Crucele”, acolo unde începe povestea localității, considerându-se a fi primul loc al vetrei satului. O desfășurare impresionantă, o explozie de bucurie și de entuziasm așa cum aș vrea să vedem în toate comunitățile noastre tulcene.

Foto: Fb/George Șișcu

Gazda noastră a fost colegul meu primar liberal Nicolaie MOCANU, primarul comunei Greci. Nu doar gazdă, ci și adevărat „cap al răutăților” și, mai ales, bunătăților culinare cu specific italian din cadrul acestui eveniment.

La Greci au fost celebrate, așadar, faimoasele paste italiene, aduse în Dobrogea de Nord de mai mult de un secol de emigranții italieni care s-au stabilit la Greci. Pentru cei care nu știu, aici trăiește o comunitate vibrantă de italieni, emigranți în secolul trecut, care s-au stabilit în comuna de la poalele munților Greciului, din lanțul Munții Măcinului.

Pastele italiene, dar muzica a fost și populară și folk românească, cu Maria Dragomiroiu și Florin Chiriac. Nu în ultimul rând, Ansamblul Allegria al Căminului Cultural Greci a fost, de asemenea, prezent la eveniment.

O mare, mare bucurie să fiu prezent aici la această sărbătoare pe care, promit, de acum nu o voi mai rata în nici un an!

Felicitări organizatorilor și d-lui primar Nicu MOCANU”, a transmis deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top