Politic

George Șișcu, prezent la evenimentul de lansare a „Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice”

Deputatul George Șișcu a participat vineri, 10 februarie, la invitația primarului Municipiului Tulcea, la evenimentul de lansare a „Planului de atenuare și adaptare la schimbările climatice“, proiect din cadrul Programului RO-Mediu, finanța prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021.

„Alături de noi s-a mai aflat Domnul DEÁK György, directorul INCDPM București, partener în cadrul proiectului.
Valoarea totală a finanțării este aproape 600.000 de lei, asigurată majoritar din fonduri europene nerambursabile și din fonduri guvernamentale. În cadrul proiectului, vor fi inventariate emisiile de gaze cu efect de seră, va fi realizată analiza climatului actual și prognozat, analiza riscurilor și vulnerabilităților la schimbările climatice, vor fi identificate și descrise acțiunile pentru completarea planului de adaptare și atenuare la schimbările climatice a municipiului Tulcea.
Apreciez în mod deosebit determinarea colegului meu Ștefan ILIE și a echipei pe care o coordonează la Primărie în a implementa inițiative care determină îmbunătățirea calității vieții în comunitate, cu atât mai mult cu cât Municipiul Tulcea este situat într-o zonă expusă riscurilor climatice precum seceta, deșertificarea, ploile abundente, grindina, dar și potențiale alunecări de teren.
Primăria Tulcea are în diverse faze de evoluție proiecte care privesc eficientizarea energetică a clădirilor, folosirea energiei regenerabile, achiziționarea de autobuze electrice, stații de încărcare pentru autovehiculele electrice, crearea de parcări de tip park&ride, amenajarea de piste de biciclete, modernizarea iluminatului public prin utilizarea de corpuri LED eficiente și sisteme de telegestiune.
În privința domeniului salubrității, Primăria Tulcea este preocupată de achiziționarea de vehicule mai puțin poluante (autogunoiere, automăturători, autocisterne, basculante etc.), achiziționarea de autovehicule cu instalație ad blue și filtru de particule pentru reducerea emisiilor de noxe, înființare insule ecologice digitalizate, puncte de colectare subterane, prelungirea ciclului de viață al produselor – astfel încât să dobândească cât mai multă valoare adăugată, iar statutul de deșeu să fie reevaluat, reducându-se presiunea pe mediu.
Deosebit de importantă este și revitalizarea zonelor verzi și amenajarea de noi spații verzi și perdele de arbori pe principalele bulevarde, în scopul creșterii calității aerului și îmbunătățirii esteticii urbane, regenerare urbană în Parcul Victoria, zona Casa de Cultură a Sindicatelor, Grădina de vară, Parcul Personalităților, zona Piața Mircea cel Bătrân, str. Unirii, Parcul 3 Fântâni, Piața Veche, precum și proiectul realizării unei păduri urbane.
Îl felicit, încă o dată, pe Ștefan ILIE! Tulcea se schimbă în bine! Nu poți avea o casă frumoasă și îngrijită până când nu faci o curățenie generală și nu investești efort și nu atragi finanțarea necesară. Aceste lucruri durează, dar rezultatele muncii susținute deja se văd. E doar începutul”, a declarat deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top