Politic

George Șișcu: Lăcașurile de cult vor beneficia de expertiză tehnică privind riscul seismic

Deputatul George Șișcu anunță că în ultima ședință a Comisiei pentru Buget a Camerei Deputaților au fost aduse amendamente importante la legea privind reducerea riscului seismic al clădirilor. În mod special, deputatul subliniază necesitatea includerii lăcașurilor de cult din România în procesul de expertizare tehnică referitoare la rezistența mecanică și stabilitatea acestora. Scopul principal al acestei inițiative este încadrarea lor în clasa de risc seismic și fundamentarea măsurilor de intervenție necesare.

„În cea mai recentă ședință a Comisiei pentru Buget, Finanțe, Bănci a Camerei Deputaților au fost adoptate mai multe amendamente importante la Legea privind reducerea riscului seismic al clădirilor, dar asupra unuia doresc să mă opresc în mod special. El se referă la includerea lăcașurilor de cult din România în procesul de expertizare tehnică a rezistenței mecanice și a stabilității (pentru încadrarea în clasă de rism seismic și a fundamentării măsurilor de intervenție), fondurile urmând a fi asigurate de la bugetul de stat.
Este un demers necesar și important în care m-am implicat în mod direct și mă bucură faptul că Ministerul Dezvoltării l-a susținut, dar și colegii mei de comisie l-au votat. Suntem într-o perioadă esențială în care investim sume importante în expertizarea tehnică, precum și în consolidarea clădirilor cu risc seismic. România este o țară care a trecut prin evenimente tragice în trecutul său cauzate de cutremure majore și avem datoria de a ne ține toți cetățenii în siguranță. Orice sumă investită în această direcție înseamnă o investiție în viața și siguranța fiecărui român”, anunță Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top