Politic

George Șișcu: Într-adevăr, lui Tăriceanu nu îi poate da nimeni lecții de șmecherie. Doar că electoratul nu mai votează șmecheri!

Deputatul liberal George Șișcu a luat atitudine împotriva unei declarații a președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spus că Președintele României, Klaus Iohannis, vrea să îi învețe pe politicienii din București cum e cu șmecheriile.

„Am urmărit, nu cu surprindere ci cu indignare, declarația lui Călin Popescu Tăriceanu ca reacție la invitația președintelui Klaus Iohannis privind un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Tăriceanu a declarat că <Președintele vrea să ne învețe pe noi la București cum e cu șmecheriile>.

În mod ironic, Tăriceanu chiar are dreptate, căci nimeni nu îl poate învăța pe el ce este șmecheria. Șmecherie este faptul că a adunat în jurul lui foști liberali în căutare de funcții, pentru a-i urca în remorca socialiștilor. Șmecherie mai înseamnă să spui sus și tare că în ALDE sunt adevărații liberali, dar să girezi guvernarea populistă a PSD. Tot șmecherie e să pretinzi că ești liberal și să lupți prin toate mijloacele împotriva unei Justiții independente și a statului de drept.

Iar ultima șmecherie a fost chiar argumentarea lui Tăriceanu din declarația la care fac referire. În opinia sa, anunțul președintelui legat de semnarea unui pact cu partidele politice <nu face decât să deturneze sensul referendumului> care a fost pe teme de justiție <și nu a fost vorba de parcursul european al României și orientarea pro-europeană, pe care nu cred că am pus-o cineva în discuție>. O spune Călin Popescu Tăriceanu, care a avut numeroase declarații antieuropene în ultimii doi ani.
La cât de șmecher spune că e, ar fi trebuit să înțeleagă mesajul electoratului de la europarlamentare, când ALDE a rămas în afara Parlamentului European. Căci românii au arătat că nu mai tolerează astfel de șmecherii, după modelul Tăriceanu și ALDE”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul tulcean.

(sursa foto sireazilei.ro)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top