Politic

George Șișcu: Este mai bine ca instructorul auto să stea în dreapta în timpul examenului, iar polițistul examinator pe bancheta din spate?

Deputatul George Șișcu anunță că în Parlament, pe circuitul legislativ, există o propunere care urmărește să schimbe modul în care se susține examenul pentru permisul de conducere în țara noastră. Șișcu a pus în discuție câteva aspecte importante ale acestui proiect de lege, care urmărește să îmbunătățească procesul de examinare a cursanților și să simplifice procedurile pentru aceștia. Printre cele mai importante propuneri se numără separarea probei teoretice de cea practică, posibilitatea susținerii examenului în orice localitate după absolvirea cursurilor și modificarea rolurilor celor implicați în examinare, astfel încât instructorul auto să fie cel care să stea lângă candidat în timpul examenului. Proiectul de lege a fost deja avizat în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, însă decizia finală va fi luată de plenul acestei instituții.
„Voi ce credeți:
Să separăm proba practică de cea teoretică pentru obținerea permisului auto?
Este bine ca orice absolvent de școală de șoferi să poată susține examenul în orice localitate dorește?
Este mai bine ca instructorul auto să stea în dreapta în timpul examenului, iar polițistul examinator pe bancheta din spate?
Avem pe circuitul legislativ, în Parlament, o propunere care urmărește să schimbe fundamental modul în care se susține examenul pentru permisul de conducere în România. Încerc să le prezint, pe scurt:
» cea mai importantă se referă la decuplarea celor două probe de examen, practică și teoretică. 50% dintre cursanții tineri care trec de așa-numita probă a sălii nu reușesc să treacă și traseul din cauza faptului că sunt programați foarte târziu față de momentul absolvirii școlii, prin urmare unul din doi cursanți trebuie să ia ore suplimentare mai aproape de susținerea pentru a doua oară a examenului. Colegii noștri au propus ca elevii să poată începe pregătirea practică și după absolvirea examenului scris, în principal din cauza timpilor mari de așteptare care există acum între susținerea primei probe și traseu.
» instructorii auto să fie cei care stau în dreapta în timpul examenului, pentru a-i asigura un sentiment familiar celui examinat, iar nu polițistul examinator, așa cum se întâmplă în prezent. Este punctul care a suscitat cele mai multe observații și se referă la regimul juridic al activității de examinare, respectiv cum va fi împărțită responsabilitatea între instructor și polițist.
» elevii școlilor de șoferi să poată susține examenul auto în orice localitate doresc, odată absolvite cursurile, fără să mai depindă de adresa din cartea de identitate sau de viza de reședință.
În ședința Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților am avizat astăzi proiectul de lege care, însă, în prealabil, a fost respins în Senat și care are aviz nefavorabil din partea Guvernului și de la Consiliul Economic și Social. În final, plenul Camerei Deputaților va fi suveran și de votul majorității deputaților depinde adoptarea sau nu a acestor modificări substanțiale propuse.
În timpul dezbaterilor acestei propuneri legislative au fost aduse multe argumente pro și contra, dar acum aș fi curios să aflu părerea voastră”, afirmă deputatul George Șișcu.

Photo by Bas Peperzak on Unsplash

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top