Politic

George Șișcu atrage din nou atenția: Drumurile expres, o necesitate pentru a reduce accidentele tragice

Deputatul George Șișcu, în contextul unui nou accident grav înregistrat pe DN22 – E87, a subliniat că este imperios necesară construirea drumurilor expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța. El a atras atenția că, în absența acestor drumuri expres, numărul accidentelor grave cu victime omenești va crește alarmant, deoarece traficul intens pe drumurile cu o singură bandă pe sens devine tot mai infernal.

„Zilnic se petrec astfel de accidente grave pe DN22 – E87, iar acesta este al doilea înregistrat astăzi. Fără drumurile expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța vom vedea, așa cum am mai atras atenția zilele acestea, tot mai multe accidente grave, cu victime omenești, deoarece traficul a ajuns să fie unul infernal, pe drumurile noastre cu o singură bandă pe sens”, susține deputatul.

Șișcu a menționat că în afara traficului obișnuit, există și un aflux extrem de mare de TIR-uri ucrainene și de turiști care traversează Podul de la Brăila spre Deltă, iar aceeași infrastructură sufocată se confruntă cu volume mult mai mari decât a fost gândită inițial: „În afara traficului obișnuit, avem un aflux extrem de mare de TIR-uri ucrainene, dar și de turiști care vin pe Podul de la Brăila spre Deltă, în județul Tulcea, descărcarea făcându-se tot pe aceeași infrastructură sufocată, gândită pentru alte vremuri și alte volume, mult mai reduse, de mașini și autocamioane.

Deputatul tulcean a subliniat că, deși se bucură de deschiderea noului pod, acesta va aduce cu adevărat dezvoltare regiunii dobrogene doar dacă vor fi finalizate cât mai repede drumurile expres. El a menționat că Bac-ul avea capacitatea de a regla volumele de trafic și numărul de mașini pe unitatea de timp, ceea ce a dus la un trafic mai redus în comparație cu situația actuală.

„Evident, nu sunt un nostalgic al trecerii cu Bac-ul, mă bucură enorm deschiderea noului pod, dar acesta va însemna cu adevărat dezvoltare pentru noi, dobrogenii, doar dacă vom avea cât se poate de repede drumurile expres. Bac-ul, prin capacitatea sa de transport, regla volumele de trafic și numărul de mașini pe unitatea de timp era unul mai redus în comparație cu ce avem astăzi”, declară parlamentarul.

Deputatul a făcut un apel ferm către Ministerul Transporturilor și CNAIR, cerându-le să prezinte termene clare pentru proiectarea și lansarea licitațiilor de execuție pentru drumurile expres. El a subliniat că amânarea începerii lucrărilor nu mai este acceptabilă și că dezvoltarea infrastructurii rutiere trebuie să fie o prioritate imediată.

„Fac încă o dată un apel ferm la Ministerul Transporturilor și CNAIR: prezentați termene clare pentru proiectarea și lansarea licitațiilor de execuție pentru drumurile expres! Începerea lucrărilor la acestea nu mai poate suferi nici un fel de amânare”, a concluzionat George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top