Politic

George Șișcu anunță: Fără puz-uri pentru proiectele de producere a energiei din surse regenerabile

Deputatul George Șișcu anunță că a ajuns în faza de promulgare o lege ce va aduce beneficii semnificative Dobrogei. Inițiativa, concentrată pe promovarea investițiilor în energie verde, introduce modificări esențiale în procesul de construire a capacităților de producție și stocare a energiei electrice și a hidrogenului din surse regenerabile, atât în intravilanul, cât și în extravilanul localităților, inclusiv infrastructura necesară. Unul dintre aspectele semnificative ale acestei legi este acordarea autorizațiilor de construire chiar și în absența documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism.

„A ajuns în faza de promulgare o lege foarte importantă pentru regiunea Dobrogei, printre susținătorii căreia m-am numărat în Parlamentul României. Inițiativa vine în sprijinul investițiilor în energie verde și instituie excepții de la prevederile actuale pentru construirea capacităților de producere și stocare a energiei electrice și a hidrogenului din surse regenerabile situate în intravilanul și extravilanul localităților, inclusiv stații de transformare, cabluri și instalațiile pentru racordarea acestora la rețeaua electrică de interes public.
Astfel, autorizațiile de construire se vor acorda și în lipsa documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism. Legislația devine acum foarte flexibilă, în acord cu directivele europene, în condițiile în care până acum astfel de construcții în vederea obținerii de energie nepoluantă urmau aceleași reguli precum construcțiile de blocuri și case, spre exemplu. Noua lege scutește investitorii de obținerea de PUZ-uri pentru proiectele specifice producerii de energie electrică din surse regenerabile.
Dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă generează locuri de muncă, atrag investiții străine directe și stimulează creșterea economică. În plus, trecerea la sursele regenerabile de energie ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la protejarea mediului înconjurător. Cu un număr impresionant de zile însorite pe parcursul anului și vânturi constante, Dobrogea are un potențial excepțional pentru dezvoltarea parcurilor solare și eoliene. Suprafețele extinse și terenurile favorabile din regiune oferă o platformă ideală pentru instalarea unor instalații solare și eoliene de amploare”, a transmis George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top