Actualitate

Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca 2019, vă așteaptă cu 30.000 de porții pregătite

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat miercuri, 28 august 2019, alături de vicepreședintele Petre Badea, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion și managerul FLAG Delta Dunării, Valentin Moldoveanu, la conferința de lansare a celei de a doua ediții a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca (31 august – 1 septembrie 2019).

Proiectul festivalului este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (valoare finanțare nerambursabilă   – 966,450.00 lei cu TVA),  prin  Măsura 3 „Promovarea bunăstării sociale, a inovarii și a patrimoniului cultural al zonei” din cadrul implementării strategiei de dezvoltare locală  a Asociației –  Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, beneficiar fiind Comuna Jurilovca.

„Acest eveniment a fost creat de Eugen Ion, de pe vremea când nici nu era primar. Inițiativa a pornit prin eforturi proprii, din dorința de a-și promova localitatea în care își desfășura activitatea. Inițiativa s-a extins, a avut succes, a dat Dumnezeu să ajungă și primar și să dezvolte acest eveniment, unul între primele trei evenimente majore pe zona de cultură și tradiții din județul nostru. Faptul că a știut să-și gestioneze foarte bine evenimentul, inclusiv sursele de finanțare, este doar meritul lui. Faptul că Jurilovca a ajuns să arate ca în prezent este de felicitat, de asemenea. Cred că domnul primar nu se va opri aici iar localitatea va avea o dezvoltare benefică din punct de vedere al turismului tulcean. Nu degeaba comuna a fost desemnată destinație europeană de excelență, nu degeaba Jurilovca a devenit sat cultural al României în anul 2015, nu degeaba oamenii care trec prin Jurilovca se întreabă ce se întâmplă în satul acesta de arată așa bine“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Deja la nivel național se știe că la Jurilovca se pregătește cel mai bun borș de pește dar și în cantitatea cea mai mare, ținând cont că, în anul 2018, am pus la dispoziția participanților un număr de 20.000 de porții. Anul acesta, vom avea 30.000 de porții pregătite, determinat și de faptul că se organizează excursii pe pachete pe traseul București-Jurilovca, tocmai pentru a participa la acest eveniment. Vorbim de 5 tone și jumătate de pește și nu vorbim de pește de import, ci de achiziție de pește din zonele noastre. La acestea se adaugă și 35 de standuri numai cu produse alimentare“, a declarat primarul Eugen Ion.

Proiectul „Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca” privește organizarea a trei ediții ale Festivalului,  precum și publicarea și distribuirea unei Cărți de bucate bilingvă cu rețete tradiționale din gastronomia deltaică în câte 500 de exemplare la fiecare ediție.

Programul artistic din acest an al festivalului cuprinde recitaluri susținute de Lidia Buble, Andra, Radu Captari, Valentin Sanfira, Georgiana Mariana Chiriță, alături de ansambluri locale lipovenești. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top